Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara ve çevresinde gök gürültülü sağanak yağış, Çanakkale'nin güneydoğu, Balıkesir ilinin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa ilinin kuzeyinde gökgürültülü sağanak yağış, Marmara'nın güneyine kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji'nin tahminleri şöyle: "Ankara'nın güneybatı ilçelerinde (Haymana, Bala ve Polatlı) başlayan gök gürültülü sağanak yağışların 15.30-19.00 saatleri arasında Ankara il genelinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (dolu, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İzmir ve Balıkesir radarından alınan son veriler ve yapılan son değerlendirmelere göre:
Çanakkale'nin güneydoğu ilçeleri (Çan, Yenice, Bayramiç), Balıkesir ilinin güney ve doğusu (Balya, İvrindi, Savaştepe, Bigadiç, Dursunbey ve Sındırgı), İzmir ilinin kuzey ilçeleri (Bergama, Kınık) ve Manisa ilinin kuzeyinde (Manisa merkez, Saruhanlı, Akhisar, Soma, Gördes, Kırkağaç) gökgürülülü sağanak yağış beklenmektedir. Yağışların yerel olarak kuvvetli ve kısa süreli dolu yağışı ile birlikte yağış esnasında kuvetli rüzgar beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İzmir ve Balıkesir radarından alınan son görüntüler ve yapılan meteorolojik analizlere göre bugün öğleden sonra Balıkesir ve Bursa'nın güneyi ile Bilecik ve Kütahya'da meydana gelecek gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve heyelan riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER