MHP'li Günal: Baldıran zehri ne oldu, içmekten vaz mı geçildi?


MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm süreciyle ilgili "Baldıran zehirini içerim" sözünü hatırlattı. Gelinen noktayı eleştiren Günal, "Zehir ne oldu; içmekten vaz mı geçti? Zehir tesirsiz miymiş?" diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bütçe, kesinhesap ve Sayıştay raporları görüşülmeye başlandı. Müzakereler bölümünde MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, çözüm sürecini eleştirdi ve sınırdaki hareketliliğe değindi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçleri (YPG) tarafından kontrol edilen bölgeye top atışı gerçekleştirdiğini hatırlatan Günal, sınırda neler olduğunu anlayamadıklarını, bilmediklerini ifade etti. "Kobani'ye geçişleri siz sağlamadınız mı? Sonra ey Amerika diyorsunuz. Ya; önce siz tarafınızı belirleyin." diyen Günal, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın çözüm süreciyle ilgili 'baldıran zehiri içerim' açıklamasını hatırlattı. Gazete küpürlerinden hükümet üyelerinin çeşitli açıklamalarını okuyan Günal, "Zehir ne oldu; içmekten vaz mı geçti? Zehir tesirsiz miymiş?" diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekli Naci Bostancı konuşurken de Günal bazı müdahalelerde bulundu. Günal, "Paralel aldattı, PKK aldattı diyorsunuz. Aldatılmayın diye uyarıyoruz." şeklinde konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da "Bizim de zengilerimiz var. Bir zaman siz de zenciydiniz." dedi. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya konuşurken; AK Parti'li milletvekilleri ile HDP'li vekiller arasında "yalan söylüyorsunuz" tartışması yaşandı.

AK PARTİLİ VEKİLLER İLE HDP'LİLER ARASINDA 'YALAN SÖYLÜYORSUNUZ' TARTIŞMASI

"Bakanın tek cümlesine katılıyorum, evet sessiz devrim yaşandı. Vahşette, zulümde, eşitsizlikte, adaletsizlikte sessiz devrim gerçekleşti." diyen Kaya, anne karnında çocukların öldürüldüğünü ileri sürdü. Hendeklerle ilgili AK Parti milletvekillerinin laf atmasıyla tartışma başladı.

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu'nun, Kaya'ya yönelik "Yalan söylüyorsunuz." demesi; HDP'lilerin tepkisini çekti. "Sözünü kesme ayıp ya. Bırakın muhatabı sayın bakandır. O zaman yalancı biz de sensin mi diyelim." dediler. Bu sözlere AK Parti sıralarından, "Barış diyorsunuz oradaki insanları siz öldürüyorsunuz. Devletin çocukları öldürdüğünü söyleyip yalan söylüyorsunuz. Üslubunuza dikkat edin." karşılığı geldi.

Daha sonra HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, "Yalancı sizsiniz; yalan söylüyorsunuz." diye konuştu. Tartışma arasında konuşmasına devam eden Hüda Kaya, "Yalancı sizsiniz. Belgelidir kardeşim. Elinizdekilerle yüzde 50'yi kandırabilirsiniz ama bu hesap ahirete kalmayacak. Hesabını vereceksiniz." ifadelerini kullandı.

AK Partili vekiller ise "Tehdit mi ediyorsunuz? Yüzde 50'yi kandırmak ne demek? Milli iradeye saygılı olun." karşılığını verdi. Kaya da "Siz mahremiyeti savunuyorsunuz. Sizin emrinizdeki güvenlik güçleri tarafından, kadınlara işkence ediliyor, çıplak bedenleri ortalıklara atılıyor. Fotoğrafları utanmadan bana da gönderiyorlar, sizin de sonunuz bu olacak diyorlar." dedi. Bu sözler de seslerin yükselmesine neden olurken; AK Parti sıralarından, "İspat et. El insaf ya." diye karşılık geldi.

"KUCAKLAMA DEĞİL, ÖRGÜTÜN KUCAĞINA OTURMA"

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan ise kendisinin de bir dönem vali olduğunu hatırlattı. Devletin temel niteliklerinin korunması, kollanması açısından çok yanlışlar yapıldığını belirten Okutan, AK Parti'nin sürekli halkı kucaklamaya çalıştığını söylediğini ve MHP'nin bu kucaklamaya karşı olduğunu ifade ettiğini aktardı. MHP'nin asla halkın kucaklanmasına karşı olmadığını vurgulayan Okutan, "Bu kucaklama değil; örgütün kucağına oturma." dedi.

"Kucağa oturma" ifadesine AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. Bunun üzerine Okutan, "Argo manasında kullanmadım; aldatıldınız diye kullandım." değerlendirmesinde bulundu. Tartışma uzayınca devreye giren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de AK Partililere "Herşeyi hakaret olarak algılamayın." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Günal: Baldıran zehri ne oldu, içmekten vaz mı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER