MHP'li Vural: Kendi topraklarında şehir merkezini taşımak bir zafiyet ifadesidir


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Şırnak'ın Cizre'ye, Hakkari'nin ise Yüksekova'ya taşınması yönündeki çalışmaya tepki gösterdi.

"Daha önce Süleyman Şah türbesini bir gecede sınırımıza yakın bir yere nakleden AKP hükümeti, bu seferde aynı işlemi Türkiye sınırları içinde yapacak. Zihniyete bakın?" diyen Vural, "Daha önce Hakkari'yi Konya'ya mı taşıyacaksınız diye sormuştum. Önce yakın ilçelere taşıyacaklar, zihniyete bakın. PKK'dan insanları, şehirleri kaçırmak. Buldukları çözüm bu. Kendi toprakları içinde iki şehir merkezini güvenlik nedeniyle taşımak bir zafiyet ifadesidir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, 22 Temmuz'dan bu yana 103 emniyet görevlisi, 131 asker, 5 köy korucusunun şehit olduğunu açıkladı. Çözüm ve açılım süreci içinde memleketin getirildiği noktanın ibretlik olduğuna dikkat çeken Vural, "Asker ve polisimiz yine, yanlış bir çözüm politikasının acı hedefi haline dönüştürülmüştür. Bu terör örgütü betonarme tünelleri döşerken, bomba düzenekleri yerleştirirken devleti yönetenler ne yapıyordu? Bu süreçte sorumlu olanlarla ilgili bir soruşturma açıldı mı? Askerim ve polisim bu ilçeleri pisletenler ve pisletmesine göz yumanlara rağmen bu mücadeleyi sürdürüyor." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin Yüksekova ve Cizre'ye kaydırılması ile ilgili çalışmaya sert tepki gösterdi. Vural, şunları kaydetti: "Daha önce Süleyman Şah türbesini bir gecede sınırımıza yakın bir yere nakleden AKP hükümeti, bu seferde aynı işlemi Türkiye sınırları içinde yapacak. Zihniyete bakın? Ne oldu oradan sonra nereye taşıyacaksınız daha güvenli olması için. Sınırları çizmeye başlıyorlar. Böylesine bir irade Türkiye'nin her noktasında huzur ve güvenliğini temin edemeyen bir iradenin ifadesidir. Yani çözüm süreci dedikleri bunlar. PKK'dan şehir ve insanları kaçırmak çözüm. Burada daha iyi hizmet olabileceğini iddia ediyor. Güvenlik nedeniyle başka yere taşımak bir zafiyet iradesidir. Orada yaşayan insan insan değil mi? İster Hakkari ister Şırnak orada yaşayan her insanımız aziz devletimizin sağlayacağı güven ve huzur ortamı içinde yaşamalı ve yaşatılmalıdır. Daha iyi hizmet için taşınacakmış. Daha önce Hakkari'yi Konya'ya mı taşıyacaksınız diye sormuştum. Önce yakın ilçelere taşıyacaklar, zihniyete bakın. Ondan sonra nereye taşıyacaksınız? Türkiye'nin her yerinde huzur ve güvenliği sağlayamamanın ifadesidir bu. PKK'dan insanları, şehirleri kaçırmak. Buldukları çözüm bu. Kendi toprakları içinde iki şehir merkezini güvenlik nedeniyle taşımak bir zafiyet ifadesidir. Orada yaşayan her insanımız devletimizin yaratacağı huzur ve güvenlik ortamında yaşamalı ve yaşatılmalıdır. Kendi toprakları içinde devlet kurumlarını başka noktaya taşımak bir devletin ricatıdır. Türkiye'nin terörle mücadelesi siyasi ve hukuki olarak meşrudur. Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Terörle mücadeleye herkes destek olmalı." CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Vural: Kendi topraklarında şehir merkezini taşımak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER