MHP, şehit ve gazi yakınları için araştırma önergesi verdi


MHP, muharip gazi, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve eksikliklerinin araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Önergesi verdi. MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, önergeyi muharip gaziler, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının haklarının genişletilmesi, ilgili mevzuatın eksikliklerinin belirlenmesi ve ahenkli hale getirilmesi amacıyla verdiklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Son dönemde hızla artan terör olayları ile birlikte muharip gaziler, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının sorunlarının ivedilikle giderilmesinin her zamankinden daha fazla önem arz ettiğini belirten Parsak, "Terörle mücadelenin ve ülke savunmamızın asli unsurları olan güvenlik güçlerimizin, muharip gazi, vazife ve harp malulü ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve sorunları artmakta ve bu sorunlar her geçen gün biraz daha çözümsüzlüğe terk edilmektedir." dedi.

Farklı kanunlarla düzenlenen gazilik müessesesinin, ayrımcılık ve adaletsizliklere maruz bırakıldığını vurgulayan Parsak, "Uygulamadaki mevzuatımıza göre Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazilerimiz ayrı ayrı muamelelere tabi tutulmakta, aynı bayrak için savaşan kahramanlarımıza farklı koşullar reva görülmektedir. 1005 sayılı kanun gereği ödenen 'Şeref Aylığı' , gazilerimiz arasında uygulama farklılıklarını derinleştirmekte, bu kapsamda gazilerimize ödenen tutar, 'şeref' kelimesinin altında adeta ezilmektedir. Bu nedenle vatan kahramanlarımızın hakkını ödemek, emanetlerine yaraşır bir hayat sunmak noktasında muharip gazi, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve eksikliklerinin araştırılarak tüm sorunlarının çözülmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

MHP olarak bugün muharip gaziler, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının haklarının genişletilmesi, ilgili mevzuatın eksiklerinin belirlenmesi ve ahenkli hale getirilmesi amacıyla muharip gazi, harp ve vazife malulleri ile şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaç ve eksikliklerinin araştırılmasını teminen bir Meclis Araştırması açılmasını teklif ettiklerini anlatan Parsak şunları söyledi: "Bugün, Yüce Türk Milleti için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında 'vatan' diyen, 'bayrak' diyen, dünyanın dört bir yanında şanlı Türk bayrağına halel getirmeden görevini eksiksiz yapmış, elini, kolunu, bacağını, gözünü, ülkesine ve milletine helal etmiş Mehmetçiklerimize vefa günüdür. Bu yüzden iktidar ve ana muhalefet partisini, vatan kahramanlarına gerçekten sahip çıkmaya, şehit ve gazi yakınlarımızın ihtiyaçlarının belirlenmesi ile sorunlarının çözümü noktasında bu önergemize destek vermeye davet ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber MHP, şehit ve gazi yakınları için araştırma önergesi verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER