Milletvekili Dudu: Türk dış politikası mezhepçi bir çöl siyasetine teslim oldu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, AK Parti'nin maceracı yaklaşımının Türkiye'yi önce 'ürküten yalnızlığa' şimdi de Ortadoğu savaşının cephesi olma riski ile karşı karşıya getirdiğini vurguladı.
Türk dış politikasının Suudi Arabistan ve Katar'ın kuyruğunda mezhepçi bir çöl siyasetine teslim olduğunu iddia eden Dudu, PYD'ye açık açık destek veren ABD'nin, Rusya'nın olası bir müdahalesinde Türkiye'nin arkasında olmayacağı mesajı verdiğini, NATO'nun da Suriye cehenneminden uzak durduğu ve olası bir savaşta Türkiye'yi yalnız bırakacağı sinyalleri geldiği uyarısında bulundu.

"TEZKERE AKP'YE MEŞRUİYET VERMİYOR"

Milletvekili Mevlüt Dudu, yazılı açıklamasında, 8 Eylül 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tezkerenin ise AK Parti'ye olası bir savaşta sınır ötesi harekat için yetki vermediğini öne sürdü.
Dudu, şunları kaydetti: "Tezkerede, 'Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik terör tehdidi ve her türlü güvenlik riskine karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli her türlü tedbiri almak, Irak ve Suriye'deki tüm terörist örgütlerden ülkemize bundan sonra da yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek için TSK'nın gerektiği taktirde sınır ötesi harekat yapması' hükme bağlanmaktadır. Tezkerede; özellikle 'DEAŞ ve benzeri terör örgütleriyle müdahale için uluslararası koalisyon bünyesinde Türkiye'nin de iştirak ettiği faaliyetlerin sürdürülmesinin önemi' vurgulanmaktadır. Suudi Arabistan öncülüğündeki hareketin ise 'uluslararası hukuk ve uluslararası koalisyon' açısından bir niteliği bulunmamaktadır. Bu yüzden tezkeredeki 'uluslararası hukuk' şartı karşılanmamaktadır."

"TÜRK ULUSAL ÇIKARLARI, ADETA SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇMEKTEDİR"

Suudi Arabistan ve Katar bloku ile hareket eden Türkiye'nin, bu hamlesiyle uluslararası meşruiyetten uzaklaştığı, milletin bekası ve vatanın bütünlüğü ile adeta kumar oynadığını kaydeden CHP'li Dudu, "Türk ulusal çıkarları, adeta sırat köprüsünden geçmektedir. Böyle bir kumarda, ne Suudi Arabistan ne Katar'ın aldığı hiçbir risk bulunmamaktadır. Uçağının düşürüldüğü günden bu yana Türkiye'den intikam almak isteyen Rusya ise Suriye sınırında pusuda beklemekte, adeta ülkemizi savaşa sürükleyecek tahrik operasyonları yapmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

"BİZİ DİNLEMİYORSANIZ, YAŞAR YAKIŞ'I DİNLEYİN"

AK Parti'ye CHP Hatay milletvekili, "Bizi dinlemiyorsanız, sizin yani AKP hükümetinin ilk Dışişleri Bakanı olan Yaşar Yakış'ı dinleyin. Yaşar Yakış'ın da işaret ettiği gibi Türkiye'yi tehlikeli bir savaşın cephesi haline getirebilecek gelişmeler, Büyük Suriye İdeolojisi'nin temel gündem maddesi olan Hatay açısından da yeni tartışmalar çıkarabilecektir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Tüm bu şartlar altında birinci vazifemiz Türkiye'yi uçurumun kenarından kurtaracak adımları atmaktır. AKP hükümetine buradan sesleniyoruz; cinnet hali geçiren yaklaşımlarınızı terk ederek, kan ve alın teriyle kurulmuş 92 yıllık Cumhuriyet'i savaş ruletine atmayın." izahını yaptı.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu sözlerini "Hukuktan, Anayasa'dan saparak, aldığı her kararda ülkesinin değil, Başkanlık hayali kuran Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel çıkarlarını gözeten AKP, bir gün kendi yarattığı cehennemde kavrulacağını ve millet kararıyla tasfiye olacağını unutmamalıdır." şeklinde tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili Dudu: Türk dış politikası mezhepçi bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER