Milletvekili Erdem: IŞİD'in AKP'li belediyelerde örgütlenmesi bir tesadüf müdür?


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yılbaşı gecesi Ankara'da intihar saldırısı hazırlığı yaparken yakalandıkları belirtilen IŞİD militanlarına açılan davanın içeriği hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazılı soru önergesi verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, yılbaşı gecesi Ankara'da saldırı yapmaya hazırlanırken yakalanan IŞİD'li Musa Canöz ve Adnan Yıldırım ile onlarla bağlantılı 2 kişinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri'nde çalışırken Suriye'ye gittiğini anlattığına değinilen önergede, "IŞİD'in AKP'li belediyelerde örgütlenmesi bir tesadüf müdür?" sorusu soruldu.

Cumhuriyet yazarı Can Dündar ve Erdem Gül'ün ağırlaştırılmış müebbetle yargılanırken, IŞİD'li teröristler için 12 ile 31 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açıldığını belirten Erdem, "Bugüne kadar yakalanan IŞİD teröristlerinin kaçı 'Cebir ve şiddet kullanarak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya veya düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar' hükmünün düzenlendiği 309. Maddeden yargılanmıştır?" diye sordu.

Milletvekili Eren Erdem, bu çerçeveden hareketle Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"IŞİD'in AKP'li belediyelerde örgütlenmesi bir tesadüf müdür?

Ebu Ali Ambari olduğu belirtilen IŞİD'linin, sanıklarla görüşmesinden 3-4 gün sonra araç ve kaleşnikof silahları sanıklara rahatlıkla ulaştırabilmesi bir güvenlik zaafiyeti midir?

Askeri tesislerde, kiliselerde ve camilerde keşif yapan ve patlamaya hazır bombalarla yakalanan şüphelilere 12 yıldan 31 yıla kadar hapis cezası verilirken, Can Dündar ve Erdem Gül gibi gazetecilere müebbet hapis cezası istenmesinin temel gerekçesi nedir?

Bugüne kadar yakalanan IŞİD teröristlerinin kaçı 'Cebir ve şiddet kullanarak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya veya düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar' hükmünün düzenlendiği 309. maddeden yargılanmıştır?

IŞİD'in Türkiye'deki faillerinin AKP'li belediyelerle ilişkileri dikkate alındığında, AKP'li belediyelere yönelik herhangi bir güvenlik soruşturması yapılacak mıdır?

Son 5 yılda AKP'li belediyelerde çalıştığı tespit edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü üyesi ve sempatizan sayısı kaçtır?"
CİHAN
<< Önceki Haber Milletvekili Erdem: IŞİD'in AKP'li belediyelerde örgütlenmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER