Mimar adayları, derste harç karıp duvar ördü


Canik Başarı Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, uygulamaduvar eğitim seminerinde harç karıp duvar ördü.

Yapı bilgisi dersi kapsamında belirli aralıklarla gerçekleştirilen seminerler sonunda alçıpanel bölücü duvar uygulaması vegazbeton duvar uygulaması yapıldı. KNAUF A.Ş. Uygulama Eğitimleri Yöneticisi Arif Ergin firmayı kısaca tanıttıktan sonra alçı malzeme ve alçıpanel duvar sistemleri ve tasarımı hakkında öğrencilere detaylı bilgi verdi. Seminer sonunda öğrenciler ürünlerinin kullanımı, uygulama detayları, yapı ekonomisi açısından değerlendirilmesi, yangın, ısı, su ve rutubet, deprem dayanımı özellikleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Gazbeton Karadeniz Bölge Satış Yöneticisi firmayı kısaca tanıttıktan sonra duvar ve döşeme uygulamaları hakkında öğrencilere detaylı bilgi verdi. Seminer sonunda öğrenciler ürünlerinin kullanımı, uygulama detayları, yapı ekonomisi açısından değerlendirilmesi, yangın, ısı, su ve rutubet, deprem dayanımı özellikleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Eğitimde duvar imalatı aşamalarını bir arada gören öğrenciler gazbeton uygulamalarında pratikte kullanılan telektrik ve diğer tesisat uygulamalarına ait çeşitli çözüm metodları da uygulamalı eğitimle yerinde öğrenmiş oldu. Öğrenciler, uygulamaları sırasında bölme duvar yapımında kullanılan malzemeleri ve uygulama el aletlerini yakından tanıyarak kullanımlarını öğrendi.

Eğitimde farklı sistemlere ait değişik imalat ve montaj aşamalarını bir arada gören öğrenciler, mimarlık ile diğer disiplinlerin koordinasyonu hakkında da bilgi edindi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mimar adayları, derste harç karıp duvar ördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER