Mina'da kaybolan Gençel'in yakınları, ümitli bekleyişini sürdürüyor

Mina'da kaybolan Gençel'in yakınları, ümitli bekleyişini sürdürüyor

Hac farizası için gittiği Mina'da bayramın birinci günü yüzlerce hacı adayının vefat ettiği izdiham sonrası 3 gündür kendisinden haber alınamayan Satılmış Gençel'in (74) Yozgat'ın Kızıletepe köyündeki yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor

Oğul Aziz Gençel, Mina'da yaşanan olay sonrası kendilerine herhangi bir yetkiliden ya da Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bilgi verenin olmadığını belirterek, kendi çabaları ile orada bulunan hacı adayları ile telefonla irtibata geçerek bilgi alamaya çalıştıklarını söyledi. Babasından 4 gündür haber alamadıklarını vurgulayan Gençel, "Babamla en son salı günü akşam görüştüm. Hal hatır sordum iyi olduğunu ve merak etmememizi söyledi. Bayramın birinci günü sabah televizyonda Mina'da izdiham olduğunu öğrendik. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada olayda Türk hacılarının olmadığını söylendi ve biz de rahatlamıştık. Sonra yanındaki arkadaşlarını aradık, babamın otele gelmediğini söylediler. Biz de panikledik ve köyümüzden babamlarla gidenleri aradık. Onunla görüştük ve babamın kayıp olduğunu öğrendik. Babamın telefonunu aradık kapalı olduğu için ulaşamadık. Diyanet'ten herhangi biri bizi arayıp bilgi vermedi, biz kendi çabalarımızla ancak bu kadar bilgi alabildik. 4 gündür diken üzerindeyiz. Babamın ölümü sağ mı olduğu hakkında bilgi almak istiyoruz." dedi.

"Cumhurbaşkanı, başbakan ve Diyanet İşleri Başkanı'ndan babam hakkında yardım istiyoruz" diyen Aziz Gençel, "4 gün oldu, babamdan hala bir haber alamadık. Bana 5-10 günlük vize versinler ben kendim gidip arayayım. En azından teşhis edeyim. 45 yaşındayım, bu yaşıma kadar hiç bu kadar çaresiz bir duruma düşmemiştim." diye konuştu.

Satılmış Gençel'in gelini de kayınbabasının sosyal bir insan olduğunu ve köyde muhtarlık da yaptığını belirterek, "En azından ölü ya da diri olduğunu öğrenmek isteriz. Öldüyse Allah rahmet eylesin. Kendisinin başına bir iş gelmemiş olsa bu zaman kadar mutlaka bizi arardı." dedi.

Satılmış Gençel'in eşi ile birlikte 2008 yılında hacca gitmek için başvuruda bulunduğu ve 1,5 yıl önce eşini kaybetmesi nedeniyle bu yıl hacca yalnız gittiği öğrenildi. Mina'daki izdihamda Yozgat'tan Sahure Çoşkun (70) ve Cemaynur Bozkurt'un (68) olay yerinde hayatlarını kaybettikleri öğrenilirken, İsmail Aslan (64), Şengül Aslan (63) ve Satılmış Gençel'den (74) ise 4 gündür haber alınamıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Mina'da kaybolan Gençel'in yakınları, ümitli bekleyişini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER