Kurban Bayramı'nı Senegal'de geçiren gönüllüler Hollanda'ya döndü

Kurban Bayramı'nı Senegal'de geçiren gönüllüler Hollanda'ya döndü

Hollanda'nın Zaandam şehrinde yola çıkan gönüllülerden oluşan 19 kişi, hayırseverlerin bağışladığı kurban etlerini yerlerine ulaştırmak için Senegal'e gitti. Kurban Bayramı'nda yardıma muhtaç ailelere hayırseverler tarafından bağışlanan kurban etlerini ulaştıran gönüllüler, büyük bir mutluluk içinde Hollanda'ya döndü.

Bayramı ailelerinden ayrı geçirmelerine rağmen dönüşte yaşadıkları mutluluk yüzlerine yansıyan gönüllüler, Kurban Bayramı'nda neden Senegal'da yardıma muhtaç insanların yanında olmalarının gerektiğini daha iyi anladıklarını söyledi.

İLK DEFA GORA ADASINDA KURBAN DAĞITTIK

Kurban etlerini gönüllü olarak dağıtmaya giden Davut Kılıç, ailelerinden uzak olmalarına rağmen oradaki insanlarla birlikte uhuvvet içinde bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Kılıç, "Bu yıl bizim için diğer bayramlardan farkı yoktu. Her yer bizim için Afrika idi. Bu yıl Senegal'de daha farklı şeyler oldu bizim için. Gora adasında kurbanlar kesildi. Gora adasında bu yıl ilk defa 80 tane botla, kurbanlık koyunlar buraya götürülerek kesildi.Bayramın ikinci günü biz orada yerli halk ile beraber Gore adasında her eve bir koyun yerleştirerek kurban kestik. Yani bu bizim için farklı bir duygu idi. İlk defa olan bir şeydi. Gora adası 17 milyon kölenin Amerika'ya gittiği ada. Biz Hollanda'dan Zaandam şehri olarak 120 kurban kestik. Toplam tahmini olarak ise 800 büyük baş hayvan kurban kesimi yapılarak fakirlere dağıtıldı. Senegal halkı oldukça memnun oldular. Halk bizi evlerinde ağırladılar. Kendileri siz almaya değil de vermeye gelen insanlarsınız diyerek memnuniyetini dile getirdiler." diye konuştu.

KARDEŞ AİLELER İLE BİR ARAYA GELDİK

Geleneksel olarak her yıl Kimse Yok Mu Derneği'nin Hollanda'daki ortağı Hollanda Time To Help Vakfı ile Senegal'e giden Yeliz Şahan, çok duygulu bir bayram atmosferi yaşadığını söyledi.

İnsanların çok fakir olduklarını birebir yerinde gördüğünü söyleyen Şahan, "Açlık var. Bizler buraya gittik bunları yerinde gördük. Bundan sonra yapılacak tek şey oralara gideceklerin çok fazla giderek çok fazla aileye yardım götürmeleridir. Halkın ilgisi bu yardımlar nedeni ile oldukça fazla idi. Orada bir kardeş aileye misafir olduk. Onlar ile beraber yedik ve içtik. Onlarda Türk aileleri gibi çok misafirperverler. Onlar bizleri çok sevdiler. Çünkü Türk halkı olarak bizlerin onlara yardım ettiğimizi biliyorlar.Memnun kaldılar. Bizlerde onlardan memnun kaldık. Onları memnun etmek için daha fazlasını yapmamız gerektiğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

HALKIN BU KADAR PERİŞAN OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

Zaandam'da ikamet eden Time To Help Hollanda gönüllüsü olarak Senegal'e giden Tarık Çağrıtekin de Senegal'de fakir halk ile yardımlaşma ve paylaşmanın önemini birlikte daha iyi anladığını aktardı.

"İnsanlara kurban eti vermemizin yanı sıra çocukları sevindirmenin mutluğunu yaşadık. Halkın ilgisi ise son derece muhteşemdi." diyen Çağrıtekin, "Afrika'nın fakir olduğunu biliyorduk ama bu kadar perişan olduğunu bilmiyordum. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. İnsanlar yılda bir defa et almanın heyecanını yaşadı. Türk kolejini yerinde ziyaret ettik. Halkın koleje olan ilgisi de çok büyüktü." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kurban Bayramı'nı Senegal'de geçiren gönüllüler Hollanda'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER