Mısır'da bir İhvan lideri daha hapiste öldü


Mısır'da askeri müdahalenin ardından tutuklanıp hapse konulan İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) Hareketi'nin yöneticileri arasında olan eğitimci Muhammed Fellahcı, karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dimyat ilinin Gamasa bölgesindeki hapishanede tutuklu bulunan İhvan yöneticilerinden Fellahcı'nın karaciğer solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği aktarıldı. Geçtiğimiz hafta, aynı kentte bulunan el-Ezher Hastanesi'ne kaldırıldığını ve tedavi edildikten sonra tekrar cezaevine gönderildiğini belirten bakanlık, bir ihmalin olmadığını ekledi. 58 yaşında vefat eden Dimyat kentinde bir dönem milli eğitim müdürlüğü görevinde bulunan Muhammed Fellahcı, İhva-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) Hareketi'ninin siyasi kolu olan Hürriyet ve Adalet Partisi'nden 2012'de milletvekili seçilmişti. Aynı partinin yönetim kurulunda da görev alan Fellahcı, 2013'teki askeri müdahalenin ardından kamu malına zarar vermek ve izinsiz gösteri yapmak suçundan tutuklanıp hapse konulmuştu.

İki hafta önce de yine İhvan yöneticilerinde Hepatit C hastası olan Ferid İsmail, Kahire'de bir hapishanede hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz yıl ise Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden 46 yaşındaki Ebu Bekir el-Kadi, ülkenin güneyinde yer alan Kana ilinde, tutuklu bulunduğu cezaevinde mide kanserinden vefat etmişti. Bu olaydan iki gün sonra ise İhvan liderlerinden olan ve Ayn Şems Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Tarık Gandur da tutuklu bulunduğu cezaevinde vefat etmişti.

Hapisteki İhvan üyelerinin ağır şartlar altında kaldığı ve kasıtlı bir şekilde ölüme terk edildiği iddia ediliyor. Mısır İçişleri Bakanlığı ise cezaevi yönetiminlerinde herhangi bir ihmalinin olmadığını ve cinayet şüphesinin de bulunmadığını savunuyor. Bakanlık, daha önce de Muhammed Mursi yanlılarına, cezaevi yönetmeliğine uygun bir şekilde gerekli tıbbi hizmet sunulmaktadır açıklaması yapmıştı.

Temmuz 2013'te ordu, İhvan yanlısı Muhammed Mursi'ye karşı askeri müdahale düzenlemiş, Müslüman Kardeşler Hareketi'nin ülkede bulunan tüm yöneticilerini tutuklatarak hapse attırmıştı. Aynı yılın Aralık ayında ise bakanlar kurulu kararıyla İhvan 'terörist örgüt' olarak ilan edilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Mısır'da bir İhvan lideri daha hapiste öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER