Mitingde hayatını kaybedenler için Rabat Büyükelçiliği'nde taziye defteri


DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan Türk Büyükelçiliği'nde taziye defteri açıldı. Faslı yetkililer ve yabancı misyon temsilcileri, Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015 Cumartesi günü terörist saldırıda hayatını kaybendenler için deftere taziyelerini yazıyor.

Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz'le bir süre görüştükten sonra taziye defterini imzalayan ve ardından bir açıklama yapan Fas Temsilciler Meclisi Fas-Türkiye Parlementolar Arası Dosluk Grubu Başkanı Mohammed Ben Abdessadeq şunları söyledi:

"Türkiye'de olanlara karşı büyük bir kızgınlık içerisindeyim. Fas Parlementosu'nun tüm bileşenleri olarak Türk halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Uluslarası çapta kınanan bu kalleş ve alçak davranış, Türkiye'nin birliğine, gücüne ve yönetimine zarar veremez. Allah'tan şehitlere geniş affını vermesini temenni ediyoruz. Ve inşaallah, Türk halkının daha da ilerlemesi ve parlaması adına bu sayfanın en kısa zamanda kapatılmasını temenni ediyoruz."

Faslı yetkililer ve diplomatlar için dün açılan defter yarın akşam saat 5.00'e kadar Rabat Büyükelçiliği'nin girişinde ziyaretçilere açık olacak
CİHAN
<< Önceki Haber Mitingde hayatını kaybedenler için Rabat Büyükelçiliği'nde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER