Moskova, "Ankara ve Riyad'ın Suriye'de çözümü engellememesini" umuyor


Rusya, "Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'de bir siyasi çözümü engellememesini" umuyor. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitaly Çurkin, Türkiye ve Suusi Arabistan için "Elbette Suriye'deki çatışmalara bir siyasi çözüm bulunmasını imkansızlaştıracak adımlar atmayacaklarını umuyoruz." dedi.

Russia Today kanalına konuşan Çurkin, "Bölgedeki bazı etkili oyuncuların, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi, inatla 'kötü çocukları' desteklediklerine dair şüpheler var ve Şam'da bir rejim değişikliğini sağlama niyetlerini gizlemiyorlar." dedi. Rus diplomat, aynı zamanda bu ülkelerin ABD, Rusya ve diğer ülkelerin baskısından dolayı Viyana'ya gelmek, Suriye Destek Grubu'na katılmak ve BM'nin N2254 sayılı kararını desteklemek zorunda olduklarını savundu.

Türkiye'nin, PYD'nin Cenevre'deki görüşmelere katılmasına karşı çıkmasının da Suriye'yi kurtarma ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruma şansını tehlikeye attığını iddia eden Çurkin, şu ifadeleri kullandı: "İşte bu yüzden Rusya, bir yanda Türkiye garip görünen bir şekilde karşı çıkarken, Kürtlerin görüşmelerde yer almasından yana duruş sergiliyor. Bu şekilde Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması düşüncesinde ısrarcı davranıyor. Türkiye'nin bu stratejisi çok garip."

CİHAN
<< Önceki Haber Moskova, "Ankara ve Riyad'ın Suriye'de çözümü engellememesini"... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER