Moskova metrosunun durak isimleri Latin harflerle yazılacak


Rusya'nın başkenti Moskova'da 2018 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında metronun durak isimleri Latin harflerle de yazılacak.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) talebi üzerine, daha önce sadece Kiril harflerle yazılı olan Moskova metrosunun durak isimleri Latin harflerle de yazılmaya karar verildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Moskova Belediye Başkanı Yardımcısı Maksim Liksutov, metronun durak isimlerinin 2017 yılı Konfederasyon Kupası'na kadar değişmiş olacağını belirtti. Ayrıca Liksutov, ulaşım araçların sayısının da artırılacağını belirterek günlük insan taşıma kapasitenin 500 bine çıkarılacağını dile getirdi. Daha önce, karşılaşmaların oynanacağı şehirlerdeki tabelaların da değiştirileceği açıklanmıştı.

2017 Konfederasyon Kupası maçları; Moskova, Petersburg, Soçi ve Kazan'da oynanacak. Karşılaşmalar 17 Haziran - 2 Temmuz günleri arasında yapılacak.

2018 Dünya Kupası, Rusya'nın 11 değişik şehrindeki 12 statta oynanacak. Maçlar başta Moskova olmak üzere St. Petersburg, Samara, Saransk, Rostov, Soçi, Kazan, Kaliningrad, Volgograd, Nijniy Novgorod ve Yekaterinburg şehirlerinde oynanacak. Yarı final maçları Moskova ve Petersburg'da final maçı ise yine Moskova'da yapılacak. Karşılaşmalar 14 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında oynanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Moskova metrosunun durak isimleri Latin harflerle yazılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER