Müezzinoğlu: Hastanede 3, olay yerinde 20-21 vefat bilgisi var


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamada hastanede 3 kişinin, olay yerinde ise 20-21 kişinin vefat olduğu şeklinde bilgiler geldiğini açıkladı. Müezzinoğlu, 14 hastanede 61 yaralı bulunduğunu kaydetti.

Bakan Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamayla alakalı Güven Hastanesi önünde açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, "İlk andan itibaren her türlü dinamikleri devreye sokan bir yapımız var ama ne yazık ki terör eylemi acımasızca, büyük oranda Türk Silahlı Kuvvetleri görevlilerini, servis otobüslerini hedef alan ve bir servis otobüsümüzdeki silahlı kuvvetleri görevlilerinin büyük oranda etkilendiği, diğer araçtaki yolcuların görevlilerin de büyük oranda yaralandığı veya hafif yaralı olarak hastanemize geldiği bir süreci yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Ankara Numune Hastanesi'ndeki 7 yaralıyı ziyaret ettiğini belirten Müezzinoğlu, buradakilerin büyük oranının öndeki ikinci araçta olan yaralılar olduğunu aktardı. Müezzinoğlu şöyle konuştu; "Onlar cam kırılmalarına bağlı, hafif diyebileceğimiz, bir tanesinde parçalı temur kırıkları olan, operasyona alınacak. Ciddi bir vaka. Güven Hastanemize ilk anda 10 yaralı geliyor. Bunlardan bir tanesi vefat şeklinde hastanemize geliyor. Diğer 9 yaralıdan 3'ü operasyona alınıyor. İnşallah hayati tehlike olmadan gerekli tedavi yapılacak. Diğer yaralılarımızın ilk müdahaleleri yapılmış ve büyük oranda ayaktan tedavileri sürdürülebilecek süreçte ama 3 tane operasyona girecek hastamız inşallah sağlıklı şekilde sevdiklerine ve millete hizmetimize dönecektir."

14 hastanede 61 yaralı olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, yaralıların büyük çoğunluğunun ayakta veya birkaç gün içinde taburcu edilebilecek yaralılar olduğunu anlattı. Hastanelerde şu an da 3 kişinin cenazesinin bulunduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Olay yeriyle ilgili şu an da benim size net rakam vermem biraz zor. Onu İçişleri Bakanlığımız ve savcılık bilgi verecek. Hastanelerimizde 3 vefatımız var, 61 yaralımız var. Olay yerinde de, patlamanın olduğu araçta 20-21 vefatımız olduğu şeklinde bilgiler geliyor. İnşallah sayı bundan daha fazla olmaması şeklinde temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, ayrıca kan ihtiyacına gerek olmadığını ve vatandaşlara duyarlılığından ötürü teşekkür etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Müezzinoğlu: Hastanede 3, olay yerinde 20-21 vefat bilgisi var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER