Muğla Baro Başkanı: Toplumun hukuka güveni zedelendi

Muğla Baro Başkanı: Toplumun hukuka güveni zedelendi

Muğla'da 2015-2016 adli yıl açılışı dolayısıyla Adli Yargı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Muğla Barosu, Atatürk anıtına çelenk koydu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun, hâkim, savcılar ve avukatlar katıldı.

Atatürk Anıtında saygı duruşunda ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun yaptığı konuşmada, bu yılki görevlerinin geçmiş yıllardan daha zor ve daha yoğun uğraş gerektirdiğini söyledi. Yargının hiç olmadığı kadar itibar kaybettiğini dile getiren Uzun, "Üstünler, kendi hukuklarını yaratmak amacıyla hukukun üstünlüğünü örselediler, yıprattılar. Hukuk devletinde hukuk kuralları önceden belirlenip her kesim için uygulanmak üzere yürürlüğe alınır ve devlet dâhil herkes, önceden belirlenen yürürlükteki bu kurallara saygılı olarak davranır. Oysa geçtiğimiz yıl hukuk devleti ile bağdaşmayan, yürütmenin yargıyı kendi bünyesine almak çabaları, kişilere göre hukuk uygulamaları ve kasıtlı olduğunu düşündüğümüz, hukuki hata olarak değerlendirilmesi mümkün görünmeyen ve fakat yüzlerce insanın yaşamını ileride telafisi olanaksız şekilde zarara uğratan hatalı hukuk uygulamaları yaşatıldı." dedi.

Yapılanların toplumda hukuka olan güveni çok ciddi şekilde zedelediğini anlatan Başkan Uzun, insanların adalet duygularının derinden yara aldığını vurguladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Muğla Baro Başkanı: Toplumun hukuka güveni zedelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER