Muğla'da stajyer avukatlar, mesleklerine ilk adımı attı

Muğla'da stajyer avukatlar, mesleklerine ilk adımı attı

Muğla Barosuna kayıtlı 14 stajyer avukat, düzenlenen törenle ant içerek avukatlık mesleğine ilk adımı attı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ant İçme törenine Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, genç avukatlar, yakınları ve meslektaşları katıldı. Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, yaptığı açılış konuşmasında, eğitim sürecini tamamlayan genç avukatları tebrik ederek, "Bu günden itibaren üzerinizde mesleğinizin de sorumluluğunu taşıyacaksınız. Artık dünden farklı olarak bugünden itibaren sizin her davranışınız mesleğinize mal olacak, Avukat Ali'nin Avukat Ayşe'nin davranışları şeklinde anılacaktır. Bu nedenle yaşamınızda daha dikkatli ve özenli yaşamak zorundasınız. Başlangıcını bugün yapmakta olduğunuz hukuk ve adalet yolunda yolunuz hep açık olsun." dedi.

'HÜKÜMETTEN TEK TALEBİMİZ HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ BENİMSEMEK'

1 Kasım seçimlerinin ardından yeni kurulacak hükümet ve parlamentodan tek bir talepleri olduğunu belirten Uzun, "Hukukun üstünlüğünü benimseyen bir anlayışla, ülkemizin sosyal bir hukuk devleti olarak yönetilmesi. Eğer ülkemiz gerçek anlamda bir hukuk devleti ve hukukun evrensel değerlerine bağlı bir anlayışla yönetilirse, sizlerde hukukçu ve avukat olmanın huzur ve mutluluğunu doyasıya yaşar, toplumumuzun mutluluğuna ortak olursunuz. Avukatlık ancak hukuk devletinde tam anlamıyla yapılabilen bir meslektir. Hukukun üstün tutulmadığı bir ülkede avukat olmanın da çok da bir anlamı olmaz. Dileğimiz odur ki, yeni bir dönem hukukun üstün tutulduğu, sosyal hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarıyla işletildiği bir dönem olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından avukatlık mesleğine başlayacak olan Burcu Gürkan, Alican Esen, Abdulkadir Güvenç, Erkan Ölmez, Tuğçe Kocakahya, Mehmet Karataş, Hatice Demir, Selin Selçuk, Gazi Ayberk Som, Günseli Çakırca, Emine Şahan, Onur Karadere, Gülşen Cansu Yılmaz ve Nesrin Kuşcu avukat cübbelerini giyerek ant içti. Ant içen avukatlara, "Avukatlık Ruhsatnameleri" Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun ve baro üyesi avukatlar tarafından takdim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da stajyer avukatlar, mesleklerine ilk adımı attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER