Muğla Valisi Çiçek: Projeleri kolektif hareketle hayata geçiriyoruz


Muğla Valisi Amir Çiçek, il genelinde kalkınma hamleli projelerin, ortak akıl ve kolektif hareketle hayata geçirildiğini söyledi. Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu tarafından, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO) bir toplantı düzenledi. Toplantıya Vali Yardımcısı Rıza Dalan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

FTSO Genel Sekreteri Fisun Şahin kruvaziyer limanı projesi, Kayaköy Mahallesi'ndeki imar meselesinin çözülmesi, ilçedeki otopark yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi, Fethiye Körfezi'nin temizlenmesi ve Babadağ teleferik projeleriyle ilgili bir sunum yaptı. Fethiye'de yer belirleme çalışmaları tamamlanan limanı bir önce hayata geçirmek istediklerini belirten Şahin, çalışmaların hızlandırılması için Vali Çiçek'ten destek istedi. Çiçek de, "Muğla genelinde kalkınma hamleli projelerimizi, vizyonumuzu ortak akıl kolektif hareketle hayata geçiriyoruz. Fethiye'de yapılması gerekli olanlar zaten yapılıyor, ilde yapılması gerekenleri de valiliğimiz kontrolünde yapmaya çalışıyoruz. Bakanlık düzeyinde yapılacakları da birlikte takip ederek, ilde herhangi bir bürokratik engel tanımadan vatandaşa hizmeti daha hızlı ulaştırmalıyız." dedi.

Vali Çiçek, Fethiye Limanı'nın yetersiz olduğunu belirterek, "Fethiye'ye gelen nitelikli turist sayısını ve deniz turizmiyle ilgili yatırımların çekiciliğini arttırmak için kruvaziyer limanı projesini bir an önce hayata geçirmeliyiz. Dünyada turistlerin çoğu, karayolu ve havayolundan çok denizyolunu tercih etmektedirler. Onun için Fethiye'yi de bundan mahrum etmememiz gerekir. Bir yandan kruvaziyer limanıyla ilgili girişimlerimiz devam ederken diğer yandan, yat çekek yerinin başka bir bölgeye taşınmasıyla ilgili çalışmaları takip edeceğiz." diye konuştu.

Sıkıntıları ve çözüm önerilerini dinleyen Vali Amir Çiçek, projelerin takibinin titizlikle yapılacağını söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla Valisi Çiçek: Projeleri kolektif hareketle hayata... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER