Muharrem İnce: Bu işin doğrusu biran önce olağanüstü kurultayı toplamaktır


1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce kaydını yaptırdı. CHP'de olağanüstü kurultay çağrısı da yapan İnce, 10 Kasım'ın bir matem, yas günü değil kararlılık, mücadele, sahip çıkma günü olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti ile CHP'ye sahip çıkma gününde kayıt yaptırmanın kendisi için önemli olduğunu dile getiren İnce, özellikle bugünü seçmediğini, öyle denk geldiğini ifade etti. Kendisi için böyle bir günün olmasının hoş ve güzel olduğunu belirten İnce, açıklamalarının ardından dün gece yarılarına kadar telefonla görüştüğünü kaydetti. Sabah geldiğinde 6 imzanın olağanüstü kurultay için geldiğini anlatan İnce, "Şu anda da 7 genç kurultay delegesi, bir açıklama yapıp imzalarını gönderiyorlar şu saatlerde. Olağanüstü gelişmler, olağanüstü kurultayı toplayacağız." dedi.

Pek çok ilde masa başında delege yazımına devam edildiğini savunan İnce, delegelerden olağanüstü kurultay için destek istedi. Hiç hoş olmayan şeyler olduğunu ifade eden İnce, "Pekçok ilde masa başında il başkanları, ilçe başkanları oturmuşlar delegeleri yazıyorlar. Bir hazırlık, bir telaş var; bu telaş doğru bir telaş değil, bu yapılanlar doğru değil. O kadar çok var ki hangisine itiraz edelim. Aman kaybetmeyelim koltuklarımızı korkusu CHP'yi kötü yerlere sürükler. Bu işin doğrusu bir an önce olağanüstü kurultayı toplamaktır." diye konuştu.

Yandaş medyaya malzeme oluyorlar eleştirileriyle ilgili ise İnce, CHP'nin Genel Sekreteriyle medya aracılığıyla konuşmak istemediğini belirterek, "Böyle bir tartışmaya da girmem. Ama yüzlerce böyle örnek varsa kimse kusura bakmasın bunları medya ile paylaşırım." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Muharrem İnce: Bu işin doğrusu biran önce olağanüstü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER