Mustafa Ünal: Koalisyon masası devrilecek mi yoksa yeni hükümet mi çıkaracak?

Mustafa Ünal: Koalisyon masası devrilecek mi yoksa yeni hükümet mi çıkaracak?

Henüz bir ‘irade' ortaya çıkmış değil. Önce heyetler görüştü. İç politikadan, dış politikaya kadar hemen her konuyu müzakere ettiler.

Sonra iki lider buluştu. Dört buçuk saat konuştular. Ve lakin bir karar yok. Eğilim yok. Konu parti organlarında tekrar değerlendirilecek. Perşembe günü iki lider masaya bir daha oturacak.

Oysa mevzu belli. Partilerin de politikası belli, Saray'ın ne düşündüğü de... Meçhul olan ‘koalisyon iradesi'. AKP, gerçekten CHP ile koalisyon kurmak istiyor mu? Bu soru cevapsız. Oysa bugüne kadar iradenin şekillenmesi lazımdı. Davutoğlu hükümet kurma görevini 9 Temmuz'da aldı. 45 günlük süre için geri sayım başladı. Bir arpa boyu yol alamadı.

AKP için belki ilk ama Türk siyasetinin koalisyon tecrübesi çok fazla. İkili, üçlü partiler ortak hükümetler kurdu. Ne bu kadar zaman aldı, ne de böylesine belirsizlik yaşandı. Hadi karar yok diyelim, uzun müzakerelerin, ikili buluşmanın ardından en azından eğilim ortaya çıkmaz mı? Ne yazık ki çıkmadı. ‘İstikamet koalisyon' da diyecek durumda değiliz. ‘Kesin seçime gidiyoruz' da diyemiyoruz.

Ortada hâlâ bir masa var. Koalisyon arayışlarının yürütüldüğü... O masa devrilecek mi yoksa yeni hükümet mi çıkaracak? Müzakereler, buluşmalar taktik hamleler mi? Özellikle AKP için. Anahtarı açacak kilit orada. Davutoğlu'nda değil ama Saray'da

(...)

<< Önceki Haber Mustafa Ünal: Koalisyon masası devrilecek mi yoksa yeni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER