Mustafa Ünal: Kürt sorunu yok, seçim var çünkü. Erdoğan, sezonu açtı.

Mustafa Ünal: Kürt sorunu yok, seçim var çünkü. Erdoğan, sezonu açtı.

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Meclis’te en kısa grup konuşmasını yaptı. Mesajını bir cümleyle verdi. ‘Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ dedi, ‘Bu topraklarda HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı sürece sen başkan olamayacaksın’. Kürsüden inerken ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diye de ekledi.

Sürpriz değil, HDP’nin başkanlık sistemine mesafeli durduğu biliniyordu. Barajı aşması durumunda HDP anayasa değişikliği için ‘kilit parti’ konumuna sahip olacak. CHP ve MHP’nin kapıları kapalı. Az da olsa HDP’ye dönük ‘acaba’ kuşkusu vardı. Demirtaş dün çok net, herkesin anlayacağı şekilde duruşunu koydu.

Aslında ‘başkanlık’ siyasetin gündemi değil. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dilinde. AKP grubunda hiç konuşulmadı söz gelimi. Başbakan Davutoğlu, daha vurgulu başkanlık çıkışı yapmadı. Bir cümleyle geçiştirdi. Buna rağmen AKP’nin seçim beyannamesinde yer alacak. Parti aklı değil, Erdoğan öyle istedi çünkü.

Ankara’nın sıcak konusu bu değil. Cumhurbaşkanı’nın Balıkesir nutkunda neden ‘Kürt sorunu yoktur’ dedi? Nevruz’a sayılı günler kala, tam da Öcalan’ın mesajı beklenirken Erdoğan’ın çıkışı geldi. Haliyle birçok kişiyi şaşırttı. Şaşıracak bir şey yok aslında. Neden konuştuğu öylesine aşikâr, öylesine belli ki.

Kürt sorunu yok, seçim var çünkü. Erdoğan, sezonu açtı. Her seçim döneminde AKP’nin milliyetçiliğe sarıldığı bilinmeyen bir şey değil. Arşivler ortada. Milliyetçilik, siyasetin en önemli damarı. Sonuçlar üzerinde büyük etkiye sahip. AKP bu damarı hiç ihmal etmedi. Kürt sorunu ve çözüm süreciyle yatıp kalkarken bile ‘bayrak’ dedi, ‘İstiklâl Marşı’ dedi. Hatırlayın seçim reklamlarını.

Oysa Güneydoğu’dan yansıyan görüntüler çok farklıydı. Bayrak indirildi, okullar, yurtlar yakıldı, yollar kesildi, eli silahteröristler kimlik kontrolü yaptı, devlet çekildi, şehirler örgüte terk edildi. Terör örgütü, AKP’den önce dağdaydı. AKP döneminde şehir merkezlerine indi. Mahallelerde kontrolü ele aldı.

Çözüm süreci tek taraflı işledi. Örgüt sözünde durmadı. Ülke topraklarından ayrılmadı. Silah bırakmadı. Öcalan’ın ‘silahlara veda’ çağrısı şartlara bağlandı. HDP’nin tepkisi üzerine ‘iç güvenlik paketi’ komisyona çekildi. En azından Nevruz arası verildi. Dağ ve Ada’ya trafik hiç hız kesmedi. Öcalan ve Kandil sürekli devrede.

(...)

<< Önceki Haber Mustafa Ünal: Kürt sorunu yok, seçim var çünkü. Erdoğan,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER