Müşteriyi memnun edemeyen Alman demiryolları zarar ediyor


Alman Demiryolları (DB) geçtiğimiz yılı zararla kapadı. DB'den iki gün önce yapılan açıklamaya göre zarar 1,3 milyar Euro'yu geçiyor. Başarısızlığı DB Başkanı Rüdiger Grube de kabul ediyor. Grube, "Amaçladığımız noktaya ulaşamadık." dedi.

Tüketicileri Koruma Merkezi ise DB'nin başarısız olmasını müşteri memnuniyetine önem vermemesine bağlıyor. Merkezden Marion Jungbluth'a göre birçok müşteri DB'nin hizmetlerinden memnun kalmadığı için ucuz uçak seferlerini veya otobüs yolculuklarını tercih eder oldu.

DB'nin müşteri memnuniyetinde sınıfta kalmasının sebebi ise gecikmeler ve güvenilir bir şirket izlenimi vermemesi. Jungbluth bu iki alanda da DB'nin uluslararası sıralamada sonlarda yer aldığını dile getirdi. Jungbluth'a göre kaliteye dair haberlerin yaygınlaşması durumun düzelmesinde etkili olabilir.

Jungbluth'un bir diğer eleştirisi ise trenlerin ikinci sınıf vagonlarında kablosuz internetin hâlâ ücretli olması. Uzman, bu vagonlardaki rezervasyonlar için hâlâ para ödenmesini de doğru bulmuyor. Bununla birlikte Jungbluth, DB'nin tasarruflarından personelin etkilenmemesini arzu ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Müşteriyi memnun edemeyen Alman demiryolları zarar ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER