Mutlu: Memura her sene enflasyon oyunu oynanıyor

Mutlu: Memura her sene enflasyon oyunu oynanıyor

Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıdvan Mutlu, memura her sene enflasyon oyunu oynandığını söyledi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Mutlu, Türk Sağlık-Sen'in alışkanlığının mücadele, eylem ve yeni kazanımlar olduğunu, Memur-Sen'in alışkanlığının ise memura ihanet etmek olduğunu savundu. Memura her sene enflasyon oyunu oynandığını belirten Mutlu, malum sendikanın görevinin, memurun cebine delik açıp, enflasyon farkında hesap oyunlarıyla alınan zammı iade etmek olduğunu ileri sürdü. Mutlu, "Biz Türk Sağlık-Sen olarak iyi ve doğru, memurun lehine gerçekleşen her durumu onurlu duruşumuzla alkışlar, yanlış ve çalışanın yanında olmayan, sadece kendi çıkarlarını düşünen her türlü olay ve kişilerin karşısında dururuz. Ancak son yıllarda gelinen noktaya baktığımızda sağlık çalışanlarının yararına olan bir tane güzel ve sevindirici bir durum olmadığı gibi kazanılan haklar bile geriye alınıyor." dedi.

Toplu sözleşmede sağlık çalışanlarının düzenleme yapılmasını istediği en önemli konularından birinin de döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması olduğunu hatırlatan Mutlu, "Çünkü araştırmalara göre sağlık çalışanlarının sadece yüzde 1'i emekli maaşı ile geçinebileceğini düşünüyor. Yüzde 57'si ise 'Emekli maaşımla zorunlu ihtiyaçlarımı karşılayamam' diyor. Fakat Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen, bu seneki toplu sözleşmede sağlık çalışanlarının bu önemli talebini masada bıraktı. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ile ilgili hiçbir somut adım atılmadı." diye konuştu.

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının 2015 yılındaki en büyük sorununun cumartesi nöbeti uygulaması olduğunu dile getiren Mutlu, "Bu yükün ortadan kaldırılması için Malum-Sen toplu sözleşmede hiçbir gayret göstermediği gibi aile hekimliğinde görevli çalışanların çözüm beklediği en önemli konuda hiçbir şey yapılmadan toplu sözleşme imzalandı. Sendikamız ise kararlılıkla mücadeleye devam etti. Cumartesi günleri iş bıraktı. İş bırakan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına verilen ceza ihtar puanlarını ise birçok ilde açtığı davalarla iptal ettirdi." şeklinde konuştu.

Toplu sözleşmede çalışanlar için hayırlı işlere imza atmayanların, toplantılarında, siyasilerin memurun iş güvencesinin kaldırılması ile ilgili açıklamalarına alkış tuttuklarını aktaran Mutlu, "Çünkü onlar için memurun hakları için çalışmak, çabalamak yok. Ancak sağlık çalışanları bu ihaneti unutmayacaktır. Sendika nedir bilmiyorlar, oturdukları yerden hak nasıl gasp edilir, memur nasıl korkutulur, nasıl baskı yapılır, kendi yandaşlarına nasıl torpil uygulanır, sorunlarına çözüm aramak için gelenler nasıl yalanla uğurlanır, umut tacirliği nasıl olur. Gerçekleşmemiş bir durumu yalanlarla nasıl insanlar kandırılır. Malum-Sen'in dillerden düşürmediği şey ise memurun tek sorunu sanki kravatsız işe gitmekmiş, tüm sorunları çözülmüş sayıp kravat meselesiyle sulandırmayı ihmal etmeyen bir sendikacılık örneği göstermektedirler." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Mutlu: Memura her sene enflasyon oyunu oynanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER