Namaz ve umre de terör suçu sayıldı!

Türkiye genelinde yapılan nefret operasyonları hız kesmeden devam ederken namaz ve umre gibi faaliyetler terör suçu sayıldı

Afyon'daki operasyonda da bildik sorular

Geçtiğimiz hafta yapılan nefret operasyonlarından birinin adresi ise Afyonkarahisar'dı. Aralarında Afyon'un tanınmış iş adamlarının da olduğu 28 kişi gözaltına alınırken, ifadede sorulan sorular bu kadar da olmaz dedirtti. 

CEMAAT OPERASYONUNDA SKANDAL SORULAR

Avukatların verdiği bilgilere göre gözaltına alınan isimlere emniyetteki ifade sırasında skandal sorular soruldu. O sorularda İslam dininin farz ve sünnetleri bile terörist faaliyet kapsamına sokuldu. Gözaltına alınan isimlere "Çocuğuna neden namaz kıldırdın? Umreye neden gittin?” gibi ilginç ve soruşturmayla alakasız sorular soruldu. 

İŞ ADAMLARINA ŞOK SORULAR

Gözaltına alınan isimler arasındaki işadamlarına sorulan sorular ise pes dedirtti. Öyle ki işadamlarına "Neden yurt dışana gittin? HÜRSİAT'ın yemeğine neden eşinle birlikte katıldın? Neden İkbal Otel'de kaldın?" gibi akıl ve mantıkla açıklanması zor sorular soruldu. 

5 KİŞİ TUTUKLANDI

28 şüpheliden 4'ü savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, nöbetçi mahkemeye sevk edilen 5 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Aralarında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil ile bazı avukat ve iş adamlarının da bulunduğu 19 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
<< Önceki Haber Namaz ve umre de terör suçu sayıldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER