Nazarbayev: Türkiye-Rusya gerilimi endişe verici

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya'ya ait Su-24 savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan gerilimi "endişe verici" olarak niteledi.

Nazarbayev: Türkiye-Rusya gerilimi endişe verici

Nazarbayev, Kazakistan'da yayın yapan basına verdiği demeçte, ülke ve bölgesel konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin son günlerde Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizi hakkında sorduğu soruyu Kazak Lider Nazarbayev, "endişe verici" olarak değerlendirdi.

Rusya ve Türkiye'nin Kazakistan'ın iki önemli müttefiki olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Nazarbayev, iki ülke ile çok güçlü ilişkilere sahip olduklarını belirtti. Nazarbayev ayrıca, iki ülke arasında yaşanan gerilimin uzlaşı içinde çözülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yapan Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev, Moskova ile Ankara'yı Su-24 uçağı krizi sonrası gelinen noktada, uzun yıllar içinde inşa edilen ikili ilişkilerin korunması için sorumlu davranmaya davet etmişti. Nazarbayev ayrıca, mevcut durumdan çıkış yolu bulunması için ikili komisyon kurulmasını teklif etmişti.
<< Önceki Haber Nazarbayev: Türkiye-Rusya gerilimi endişe verici Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER