Nazarbayev: Ukrayna'da barışın sağlanacağından ümitliyim

Nazarbayev: Ukrayna'da barışın sağlanacağından ümitliyim

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Ukrayna'da taraflar arasında barışın sağlanacağından ümitli olduğunu söyledi. Astana'yı ziyarete eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile görüşmesi sonrası konuşan Kazak lider, Kiev ve Moskova'nın barıştan yana olduklarını dile getirdi. Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerden sonra ortak basın toplantısında konuşan Nazarbayev, karşılıklı ziyaretler ile iki ülke arasında ki dostluğun güçlendiğini söyledi.

Nazarbayev, görüşmede Ukrayna'ın kuzey batısında yaşanan olayları da ele aldıklarını vurguladı. Ukrayna ve Rusya arasında ve başka devletlerin de katılımıyla bu sorunun çözümü ve barışın sağlanması için uğraştığını hatırlatan Nursultan Nazarbayev, tüm sorunların barış yoluyla çözümüne her iki tarafın da destek verdiğini söyledi. Kazak lider, Minsk Anlaşması'nın taraflarca uygulanması gerektiğini ve bu konuda ümitli olduğunu aktardı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko da konuşmasında Nazarbayev'in barışa olan katkısının büyük olduğunu vurguladı.
Kazakistan'ın Ukrayna'ya bugüne kadar 2 milyon Euro insani yardımda bulunduğunu vurgulayan Poroşenko, bunun Kazakistan ve Ukrayna arasında ki dostluğun bir sembolü olduğunu kaydetti.

Görüşmelerde iki ülke arasında ticaret hacminin artırılması yönünde bir dizi anlaşmaya imza atıldı. Enerji sektörü başta olmak üzere tarım ve ulaşım alanında işbirliğinin artırılması kararlaştırıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Nazarbayev: Ukrayna'da barışın sağlanacağından ümitliyim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER