Nazilli'den engelliler 'Engelsiz Seyahat Projesi' için Bafra'ya geldi

Nazilli'den engelliler 'Engelsiz Seyahat Projesi' için Bafra'ya geldi

Nazilli Bedensel Engelliler Derneği üyeleri, İçişleri Bakanlığı'na sundukları 'Engelsiz Hayat Projesi' kapsamında 7 bölgede 7 ili ziyaret ediyor.

Proje kapsamında Samsun'un Bafra ilçesini de ziyaret eden ve konaklayan 80 kişilik kafileye Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından öğretmenevinde yemek verildi. Yemeğe Bafra Ortopedik Özürlüler Dernek Başkanı Yıldız Kaya ve dışarıdan gelen misafirler katıldı. Yemek sonrası konuşma yapan Nazilli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Hişil Çınkıt, "7 Bölgede 7 İl Projesi'yle İçişleri Bakanlığına engelsiz seyahat projemizi sunduk. Gerekli incelemelerden sonra olumlu gördüler. Buna göre ilk olarak Antalya, Adana, Şanlıurfa ve Erzurum'a gittik. Şimdi ise projemizin bir ayağını da Samsun'da yapıyoruz. Şirin ve güzel ilçe Bafra'da olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bafra Kaymakamı Halis Arslan'a bizlere göstermiş olduğu yakın ilgiden ve akşam yemeği vermesinden dolayı kafilemize katılan 80 engelli adına teşekkür ediyorum. Buradan hemen sonra Bursa ve Ankara'da projemiz sona erecektir. 80 kişilik kafilemizde Ege Bölgesi'nden İzmir, Denizli, Manisa, Uşak, Aydın, Burdur ve Nazilli'den üyeler katılmışlardır." dedi.

Kaymakam Halis Arslan, "Herkesin her an bir engelli adayı olabileceğini düşünmeliyiz. Onun için sizler başımızın tacısınız. Bafra'da 6 tane engelli derneği vardır, bu derneklerin artık bir araya toplanmaları gerekiyor. Bir yer arayışı içerisindeyiz. Engelsiz Yaşam Merkezi inşallah en kısa zamanda faaliyete girecektir. Ayrıca böyle bir projeyi düzenleyen Nazilli Bedensel Engelliler Derneği'ni de tebrik ediyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Nazilli'den engelliler 'Engelsiz Seyahat Projesi' için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER