Nazlıaka, Davutoğlu'na bayramda alınan trafik önlemlerini sordu


CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın Kurban Bayramında trafikte alınan önlemlere ilişkin bir soru önergesi verdi. Nazlıaka, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması talebiyle verdiği soru önergesinde otogarlarda alınan ek önlemler, yolcu otobüslerinin nasıl ve hangi sıklıkla denetlendiğini, bu bayramda trafikle ilgili alınan ek önlemleri sordu.

Aylin Nazlıaka, TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçede önce şu bilgileri paylaştı:

"Bayramlarda yaşanan kazalar bayram sevincini acıya dönüştürmekte, alınan tüm önlemlere rağmen trafik kazaları hız kesmeden devam etmektedir. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı 100'e yakın trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda, 74 kişi hayatını kaybederken 377 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Kaza bilançolarındaki ağır tablo 2015 yılında da değişmemiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı verilerine göre 2015 yılının ilk sekiz ayında Ağustos 2015 tarihi itibariyle ülkemizde toplam 269 bin 470 kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 2 bin 469 vatandaşımız hayatını kaybederken, 201 bin 249 kişi ise yaralanmıştır. Ocak – Ağustos 2015 tarihleri arasında, yılın ilk 8 ayında Ankara'da 7 bin 835 ölümlü-yaralamalı, 25 bin 146 maddi hasarlı kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 118 vatandaşımız hayatını kaybederken, 12 bin 933 kişi de yaralanmıştır. 2014 yılı verilerine göre Türkiye Avrupa ülkeleri arasında kişi başına düşen otomobil sayısı sıralamasında sonuncu sırada yer almaktadır. Buna karşın Türkiye trafik kazalarında 168 bin 512 kaza sayısı ile 3. sırada yer almaktadır. Trafik kazalarında hayatını kaybeden kişi sayısında ise Avrupa ülkeleri arasında beşinci sırada bulunmaktadır. Trafik kazalarının yaz aylarında yoğunlaştığı görülmektedir. Dokuz günlük bayram tatili nedeniyle çok sayıda vatandaşımızın şehirlerarası yolculuk yapacağı dikkate alındığında, bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için ek önlemlerin alınması gerektiği ortadadır. Özellikle otobüs firmalarının yoğun yolcu talebi nedeniyle trafiğe uygun olmayan araçları sefere alması adeta faciaya davetiye çıkartmaktadır."

Nazlıaka, daha sonra Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"1- Uzun Kurban Bayramı tatili de dikkate alınarak, otogarlarda alınan ek önlemler nelerdir? Yolcu otobüsleri nasıl ve hangi sıklıkla denetlenmektedir?

2- Her bayram yaşanan trafik kazası bilançosu bu önlemlerin yeterli olmadığını göstermektedir. Bu bayramda trafikle ilgili alınan ek önlemler nelerdir?

3- Bayram süresi içerisinde, trafik kazalarının önlenmesine ilişkin olarak yayınlanan kamu spotlarının arttırılması için yapılan bir çalışma var mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber Nazlıaka, Davutoğlu'na bayramda alınan trafik önlemlerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER