New York'ta 'Şükran Günü Yürüyüşü' sıkı güvenlik önemleri altında gerçekleşti


ABD'de her yıl kasım ayının dördüncü perşembe günü kutlanan Şükran Günü (Thanksgiving Day) Yürüyüşü, New York kentinin sokaklarında çoşkuyla kutlandı. Fransa'daki saldırılardan sonra New York'ta büyük katılımla gerçekleşen yürüyüşte güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuldu.

Amerika ve Kanada'da ulusal bayram olan Şükran Günü, son yıllarda alış-veriş çılğınlığına dönüştürülmeye çalışılsa da yüzyılı aşkındır manevi yönü ile ön planda tutuluyor.

Amerika'nın en büyük mağazalar zincirinden olan Macy's'in sponsorluğunda gerçekleştirilen Şükran Günü geçidi sabah erken saatlerinde yapılmasına karşın büyük bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirildi. Central Park'ın batı yakasında bulunan Macy's Herald Meydanı'da (77. sokak) helium gazı ile şişirilen çizgi film karakterleri daha sonra bandolar, özel kortej araçları ile birlikte 34'üncü sokakağa kadar yürüdü.

Bu yıl 89'uncusu düzenlenen Macy's yürüyüşünde Örümcek Adam, Mickey Mouse, Kung Fu Panda, Sponge Bob, Doanld Duck, Ice Age, Sesame Street, Hello Kitty, Skylanders gibi çizgi film kahramanları, Angry Bird, Noel Baba, üç saat boyunca New York sokaklarında renkli görüntülere yol açtı. 'Miss America 2016' ile ülkenin en güzel kızı olan Betty Cantrell de yürüyüşte hazır bulundu.

Günün erken saatlerinde kortejin geçeceği caddenin her iki tarafı da yerli ve yabancı turistler tarafından dolduruldu. Gösteride New York ve diğer eyaletlerinden 8 bin gösterici şovlarını sergiledi.

Fransa'nın Paris şehrinde yaşanan terör saldırılarından sonra, New York Polisi, Macy's yürüyüşü için geniş güvenlik önemleri aldı. New York Emniyet Müdürü (NYPD) William J. Bratton, herhangi bir terör saldırı beklemediklerini ama güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardıklarını söyledi. NYPD ilk defa bir etkinlik için 2 bin 500'den fazla polis görevlendirmiş oldu.

Yürüyüş boyunca terörle mücadele uzmanları köpekleri ile birlikte bölgede hazır bulunduruldu. Festival boyunca polis helikopterleri yürüyüş güzergahı üzerinde uçarak güvenlik kontrolü yaptı.

New York'un yanı sıra Chicago, Philadelphia, Detroit gibi Amerika'nın büyük şehirlerinde Şükran Günü yürüyüşü düzenlendi. 1924 yılından bu yana düzenlenen geçit törenine bu yıl 3 milyondan fazla insan sokaktan izlerken 50 milyon kişi de televizyondan takip etti. Şükran Günü, 1863'te Başkan Abraham Lincoln tarafından resmi bayram olarak ilan edildi. Her yıl kasım ayının son perşembesinde kutlanan Şükran Günü, tüm aile fertlerinin akşam yemeğinde bir araya gelerek yıl boyunca Allah'ın verdiği nimetlere şükrü ifade ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber New York'ta 'Şükran Günü Yürüyüşü' sıkı güvenlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER