Nezarethanelerde yasadışı dinleme iddiası TBMM gündeminde


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, son dönemde nezarethanelerde uygulanmaya başladığı iddia edilen yasadışı dinlemeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

TBMM Başkanlığına, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması ismetiyle soru önergesi veren Beştaş, kamuoyuna yansıdığı üzere nezarethanelerde dinleme yapılmasına dair bir genelgenin tüm illere gönderildiğini söyledi. Genelgenin akabinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'ın da bulunduğu bazı illerin Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ve Asayiş şubelerindeki nezarethanelere ses sisteminin de kurulduğunu dile getiren Beştaş, "Buna göre, gözaltına alınanlar nezarethanelerde mahkeme kararı olmaksızın yasa dışı bir şekilde dinlenebilecektir." dedi.

Bu bağlamda Beştaş, şu soruları yöneltti: "Nezarethanelerde yasadışı dinleme kararının gerekçesi nedir? Bahse konu genelgenin hukuki dayanağı var mıdır/nedir?

Yasadışı dinleme yöntemi ile ne tür bir yarar sağlanacağı düşünülmektedir?

Uygulamanın mevcut mevzuat ve uluslararası anlaşmalara aykırı olduğu düşünüldüğünde bu genelgenin geri çekilmesi söz konusu olacak mıdır? Aksi takdirde bu genelgeden dolayı yapılacak uluslararası başvurularda Türkiye'nin hak ihlalinden ötürü tazminata mahkûm edilmesi durumunda ne yapılması öngörülmektedir?" CİHAN
<< Önceki Haber Nezarethanelerde yasadışı dinleme iddiası TBMM gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER