O bakan istifa etti

Kosova Devlet Savcılığı Ofisi’nin dönemin Sağlık Bakanı Ferid Agani’nin de aralarında bulunduğu 60 kişi hakkında iddianame hazırladı. Yeni Çevre Bakanlığı görevinde bulunan Agani, yargı sürecinin adil ve şeffaf yürütülebilmesi için istifasını sundu. Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Çevre Bakanı Agani’nin istifasını kabul etti.

O bakan istifa etti

Sağlık Bakanı olduğu dönemde görevi kötüye kullandığı iddiasıyla yargılanacak olan Çevre ve Alan Planlama Bakanı Agani, Başbakan Mustafa'ya istifa dilekçesi sunarak, yargı sürecinin adil ve şeffaf olması adına dava sonuçlanana kadar kendisini görevden almasını talep etti.

“Stent” olarak bilinen dava ile ilgili hazırlanan iddianamede, suçlanan kişilerin görevlerini kötüye kullandıkları, özel sağlık kurumlarında hastaların yasaya aykırı şekilde tedavi altına alınmaları, özel sağlık kurumlarına Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 4.5 milyon euro tutarında devleti zarara uğrattıkları gibi iddialar yer alıyor.


AB ÜYELİĞİ YOLUNDA OLDUĞUMUZUN GÖSTERGESİ

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi de yaptığı açıklamada Bakanın istifasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Thaçi, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı olarak Ferit Agani'nin istifa dilekçesini olumlu karşılaşıyorum. Bu herkes için örnek olsun. Kosova, Avrupa Birliği ve vize muafiyet süreci yolunda olduğunun bir göstergesi. Bu ülkenin cumhurbaşkanı olduğum sürece sorguda olan hiç kimse devlet kamu görevde kalmayacak.” ifadelerini kullandı.


<< Önceki Haber O bakan istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER