Obama'nın kardeşinden Almanya'da gönüllü çalışmalar yapan gençlere ödül


ABD Başkanı Barack Obama'nın kardeşi Auma Obama, Almanya'da gönüllü çalışmalar yapan çocuk ve gençleri ödüllendirdi. Ödüle layık görülenler arasında Berlinli Devrim Emre de var. Emre, Kahramanlar-Heroes Projesi'nde insan haklarını ve hoşgörüyü savunan çalışmalar yapıyor.

Sauti Kuu Vakfı ile yıllardır çocuk ve gençleri destekleyen Auma Obama bu yıl ilk kez sosyal çalışmalar yaparak bazı toplumsal yaraların sarılmasına katkıda bulunan gençleri ödüllendirdi. Ödüle layık görülen gençler arasında Devrim Emre de yer aldı. Üniversite öğrencisi Devrim Emre, Heroes Projesi'nde (Kahramanlar Projesi) hoşgörüyü ve insan haklarını savunan çalışmalar yapıyor.

Zorla evlendirilme, töre cinayetleri ve namus gibi kavramlar üzerinde okullarda, gençlik evlerinde gençleri bilinçlendirici etkinlikler gerçekleştiren Kahramanlar Projesi'ndeki gönüllü faaliyetlerine üç yıl önce başlayan 18 yaşındaki Emre ödül töreninden sonra duygu ve düşüncelerini anlattı. "Bu ödül ile biz onurlandırıldık. Bu ödülü ben aldım ama ben bunu bizim projede gönüllü olarak çalışan tüm arkadaşlarım adına aldım. Çok mutluyum. Burada yaşadığım, bana hissettirilen güzel duyguları ömür boyu unutmayacağım." diyen Berlin doğumlu Devrim Emre kendisine yardımseverlik bilincini aşılayan ailesine de teşekkür etti.

Sauti Kuu Vakfı'nın verdiği ödülün 30 kişiden oluşan Kahramanlar Projesi'nde çalışan gençlere artı sorumluluklar yüklediğini de belirten Emre projeyle ilgili çalışmaları anlatırken, "Amacımız çalıştığımız konular üzerine gençleri düşündürmektir, çünkü gençlerin çoğu klişelerle düşünüyorlar." dedi. Ödüller beş kategoride, 12 ile 25 yaşları arasındaki çocuk ve gençlere verildi.

Devrim Emre'nin dışında ödüle layık görülenler arasında Almanya'ya sığındıktan sonra mağdurlara yönelik çalışmalarıyla büyük övgü alan savaş mültecisi Suriyeli Himn Brimo, Nepal'daki bir depremde yerle bir olan Gati Köyü'ne maddi-manevi destek götüren Namaste Projesi, intihar eğilimindeki yaşıtlarına Almanya çapında yardımcı olan Gençler Gençlere Destek Veriyor İnisiyatifi, dünyayı ağaçlandırma mücadelesi veren Plant-for-the-Planet adlı çocuk ve gençlik inisiyatifinde dokuz yaşından beri aktif çalışmalar yapan Bavyeralı Felix Finkbeiner yer aldı.

BARACK OBAMA: BÜYÜK HAYALLER KURUN

Sauti Kuu Vakfı'nın ödül töreni Berlin'in en büyük eğlence merkezlerinden Friedrichstadt Palast'ta yapıldı. Törene vakfın kurucusu ve başkanı Auma Obama'nın davetlisi olarak siyaset, sanat, spor ve medya dünyasından 1900 davetli ile ödül alan gençlerin yakınları katıldı. "Act Now Jugend Award-Şimdi Harakete Geç Gençlik Ödülü" adı altında düzenlenen törene Auma Obama'nın ağabeyi ABD Başkanı Barack Obama da yazılı bir mesaj gönderdi ve gençlere "Büyük hayaller kurun" diye seslendi. Devrim Emre, ödülünü Scorpions adlı dünyaca ünlü müzik grubunun şarkıcısı Klaus Meine'nin elinden aldı.

Ödül veren diğer ünlüler arasında şarkıcı Nena, sinema oyuncusu Ralf Moeller, eski kaleci Jens Lehmann, aralarında Oğuz Yılmaz adlı bir Türk gencinin de bulunduğu Youtube-Starları Y-Titty Müzik Grubu da yer aldı. Törenin sunuculuğunu ekranların sevilen yüzleri Christine Henning ile Alexander Mazza yaptı. İkinci albümünü çıkarma hazırlığında olan Türk kökenli Elif'in kendi bestelerini gitarıyla seslendirdiği ve büyük alkış topladığı ödül töreninde yabancı düşmanlığına ve nefrete karşı mesajlar verildi, halkların kardeşliği sık sık vurgulanırken mağdurlara ve mültecilere yardımcı olmanın önemi belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Obama'nın kardeşinden Almanya'da gönüllü çalışmalar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER