'Odun' koduyla uyuşturucu ticaretine 19 yıl 9 ay hapis


Kayseri'de uyuşturucuyu 'odun' olarak tanımlayan ve bu şekilde aralarında anlaşarak uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanık, toplam 19 yıl 9 ay hapis, 4 bin 740 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Bürosu ekipleri, 22 Ocak 2016'da uyuşturucu madde ticareti yaptıkları yönünde alınan istihbari bilgi ve teknik takip doğrultusunda Sabri K. (28) ile Fatih G.'ye (24) yönelik operasyon yaptı. Şahısların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada 2 av tüfeği ile bir miktar metamfetamin ve bonzai ele geçirildi. Sabri K.'ya ait 1 hassas teraziye de el konuldu. Gözaltına alınan şahıslar tutuklandı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Sanıklar Sabri K. ve Fatih G. duruşmada hazır bulundu. Son kez savunma yapan Sabri K., uyuşturucu ticareti suçlamalarını kabul etmedi. Uyuşturucu kullandığını belirten K., hassas teraziyi de aldığı uyuşturucuları tartmak için kullandığını öne sürdü. Mahkeme başkanı, kullanıcılar arasında geçen telefon dinleme kayıtlarını okudu. İkili arasında 'Odun hazır mı?' şeklinde geçen diyalogda uyuşturucuyu 'odun' olarak kodlayıp kodlamadığı soruldu. Mobilyacı olduğunu belirten sanık Sabri K., "Oradaki 'odun' ifadesini gerçek manada kullandım. Biz odun da satıyoruz. Ben uyuşturucu satmadım. İçiciyim." şeklinde savunma yaptı.

Diğer sanık Fatih G. de "Ben uyuşturucu ticareti yapmadım. Sadece Sabri ile Latif arasında aracı oldum. Latif, Sabri'den 100 lira karşılığında uyuşturucu aldı." dedi. Mahkemede dinlenen tanıklar da sanık Sabri K.'dan para karşılığı uyuşturucu aldıkları yönünde ifade verdi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, her iki sanığın da uyuşturucu madde ticareti yaptıklarına hükmetti. Sanıklardan Sabri K., 15 yıl 7 ay, 15 gün hapis, 3 bin 740 lira adli para cezasına, Fatih G. ise 4 yıl 2 ay hapis, 1000 lira adli para cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Fatih G., tutuklulukta kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Odun' koduyla uyuşturucu ticaretine 19 yıl 9 ay hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER