Öğrencilerden formasyon yürüyüşü


Harran Üniversitesi öğrencileri, formasyon kontenjanına tepki gösterdi. Abide Park önünde toplanan öğrenciler Harran Üniversitesi Yenişehir kampüsüne kadar yürüyüş yapan öğrenciler YÖK aleyhine slogan attı.

Yüksek Öğretim Kurumu'nun(YÖK) formasyon kontenjanı, öğrencilerin tepkisi ile karşılaştı. Şanlıurfa'da bir grup öğrenci YÖK'ün Harran Üniversitesi'ne tanıdığı kısıtlı formasyon kontenjanını yürüyüş yaparak protesto etti.

Abide Park önünde toplanan öğrenci grubu, Harran Üniversitesi rektörlüğünün bulunduğu Yenişehir kampüsüne kadar yürüyüş yaptı. Ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyerek YÖK'ü protesto eden öğrenciler, YÖK aleyhine slogan attı.

Yenişehir kampüsünün önüne gelen öğrenciler burada bir basın açıklaması yaptı. Harran Üniversitesi'ne tanınan kontenjan sayısının yetersiz olduğunu belirten öğrenci temsilcisi Zeki Ericek, bu sayıların kısa zamanda artırılması gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasından sonra öğrenciler, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Abuzer Pınar ile görüşerek isteklerini ilettikten sonra dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilerden formasyon yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER