Kimse Yok Mu, yetimlerin yüzünü güldürdü


Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Öğretmenler Günü'nde yetim 5 çocuğa bisiklet hediye etti.

Kimse Yok Mu Derneği yetimlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yakutiye ilçesi Hilal Kent'teki Kimse Yok Mu Derneği lojistik binasında bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Derneğe aileleriyle gelen çocuklar dernek yönetimi tarafından karşılandı. İkramların ardından dernek bağışçıları ve gönüllülerinin hediye ettiği iki tekerlekli bisikletler törenle yetimlere teslim edildi.

Dernek Lojistik Koordinatörü Şemsettin Keleş, il merkezinde ikamet eden yetim çocukları bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sevindirmek ve hediye vererek gönül ve dualarını almak istediklerini söyledi. Keleş, gelecek yaz tatili döneminde de yetimlere bisiklet dağıtacaklarını belirtti. Hayırsever bağışçılara ve dernek gönüllülerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Keleş, "Bugün Öğretmenler Günü. Bugün dolayısıyla ilköğretim çağındaki 5 yetim çocuğumuzun ve onların kardeşlerinin yüzünü bisiklet hediye ederek güldürmek istedik. Yetim çocuklarımızın başlarını okşayıp, dualarını aldık. Gelecek yaz tatili döneminde de daha fazla yetim çocuğumuza ulaşıp onlara karne hediyesi olarak bisiklet hediye edeceğiz." diye konuştu.

"ANLATILMAZ BİR MUTLULUK"

Dernek gönüllülerinden Ayşe Ç. evinin mutfak masraflarından artırdığı para ile satın aldığı bir bisikleti derneğe bağışladığı için sevinçli olduğunu söyledi. Ayşe Ç. toplumsal birlik ve beraberliğin tesisinde, yaşatılmasında Kimse Yok Mu Derneği'nin önemli rol oynadığını ve bu nedenle dernekte 8 aydır gönüllü olarak çalıştığına vurgu yaparak, "Karşılıksız, beklentisiz, yaşatmak için yaşamanın ne olduğunu Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü olunca anladım. 3 çocuğum var. Çocuklarımın bisikleti vardı. Ancak, bisikleti olmayan yetim çocukların varlığını görünce mutfak masrafından artırdığım para ile bir yetim çocuğu sevindirmek için aldığım bisikleti, Kimse Yok Mu Derneği'ne hediye ettim. Bugün de bu hediyenin gerçek sahibine teslim edilmesinden dolayı anlatılmaz bir mutluluk yaşıyorum." diye konuştu.

"DUA VE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

6 yetim çocuk annesi Nurhayat K. eşini kaybettikten sonra ekonomik sıkıntı içerisinde yaşamaya başladıklarını dile getirdi. Nurhayat K. çocuklarına bisiklet satın alacak parası olmadığını belirtti. Kimse Yok Mu Derneği yöneticilerine ve hayırsever bağışçılara teşekkür eden Nurhayat K., "Çocuklarım bisikletleri olmadığı için hep mahzundular. Komşuların çocukları bisiklet sürerken çocuklarım onlara gıpta ile bakıyordu. Artık çocuklarımın da sevinçle sürüp, eğlenebileceği bisikletleri oldu. Bisikletleri bağışlayanlardan Allah razı olsun. Kimse Yok Mu Derneği idarecilerine de dua ve teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

3 yaşındayken babasını bir trafik kazasında kaybeden 9 yaşındaki Mehmet D. ise "Hayallerime kavuştum. Hiç bisikletim olmamıştı." şeklinde sevincini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu, yetimlerin yüzünü güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER