Öğrencilerden G20'ye maskeli tiyatro oyunu protestosu


G20 Zirvesi öncesi, üniversite öğrencileri yüzlerine liderlerin maskelerini takarak sergiledikleri tiyatro oyunuyla liderleri protesto etti.

'Öğrenci Kolektifi' üyesi bir grup, Pazar günü başlayacak zirvede yer alacak liderleri, yüzlerine taktıkları maskelerle protesto etti. Yüzlerine maske takan yaklaşık 10 öğrenci Attalos Heykeli önünde tiyatro oyunu sergiledi. Liderlerin kendi aralarında geçen diyaloglarını esprili dille aktaran öğrenciler son günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan gafı da tiyatroda canlandırdı.

Oyunda, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taklidini yapan Güneş Aytaç, canlandırmasında 'Türkiye'nin IŞİD'i desteklediği, bu örgütle aralarında 360 derece fark olduğu' gafını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maskesini takan Hüseyin Cebir'in de sürekli Başbakan Davutoğlu'nun gaflarını düzeltmesi dikkat çekti.

SUDİ KRAL İLE ERDOĞAN ARASINDA TELEFON ÇALINMASI DİYALOĞU GÜLDÜRDÜ

Tiyatronun başında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı canlandıran öğrenciler, telefon çalınması esprisi ile kalabalığı güldürdü. Rusya Devlet Başkanı Putin'i canlandıran Deniz Nar'ın 'Burada Rusya'dan çok Rus varmış' demesi ise dikkat çekerken, ABD Başkanı Barack Obama'nın taklidini yapan Ebru İtibar, "Burayı sadece ben sömüreceğim." ifadelerini kullandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel rolündeki Neva Vural'ın oyunda hiç konuşmaması ile Merkel'in meselelere 'sessiz kaldığı' mesajı verildi.

G20 DAĞITILACAK

Oyun sonunda G20 için gelen liderleri kovan öğrenci, 'Emperyalistler 6. Filo'yu unutmayın. G20 dağıtılacak' şeklinde pankart açtı. Antalyalıları G20'nin yapılacağı 15 Kasım Pazar günü Aydın Kanza Parkı'nda yapılacak eyleme davet eden öğrenciler, bu zirvenin yapılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Eylemin ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.
maskeli-tiyatro-oyunu-protestosu-1938202.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilerden G20'ye maskeli tiyatro oyunu protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER