Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi


Yozgat Özel Ergin Koleji tarafından ilkokul 4'üncü sınıf öğrencileri uygulamalı trafik kuralları konusunda eğitim verildi. Uygulamada, okulun dışına çıkan öğrenciler, karşıdan karşıya nasıl geçilir, trafik ışıkları ve işaret tabelaları hakkında bilgilendirildi. Okul etrafında trafik tabelalarının olmadığını gören öğrenciler ise okul müdürüne levha konulması için dilekçe verdi.

Okulun 4-A sınıf öğretmeni Seyfettin Tok, trafik dersinde öğrencilerin konuları daha iyi kavramaları açısından uygulamalı trafik eğitimi verdiklerini söyledi. Tok, "Öğrencilerimizle birlikte dışarı çıkarak uygulamalı trafik kurallarını hep birlikte öğrendik. Yayaların karşıdan karşıya geçmesi ve ışıklarda nasıl hareket etmemiz konusunu da işledik. Trafik kurallarına uyan bir nesil yetiştiği taktirde ülkemizdeki trafik kazalarının azalacağını düşünüyorum. Öğrencilerimiz, umarım bu tür eğitimlerle bir ömür boyu trafik kurallarına uyar ve uymayanları uyarır. Okul etrafında trafik tabelalarının olmadığını gören öğrencilerimiz, okul müdürümüz Oğuz Köker Beye levha konulması için dilekçe verdi. Müdürümüz de bu eksiği görerek kendilerini bilgilendirdikleri için öğrencilerimize teşekkür etti. Bu tür uygulamalı eğitimlerimiz devam edecek." dedi.

Okul Müdürü Oğuz Köker de yaptığı açıklamada insan hayatında trafik konusunun hayati önem taşıdığını vurguladı. Köker, şunları kaydetti: "Okul olarak eğitime verdiğimiz önemi her fırsatta dile getiriyoruz. Burada bu gün 4'üncü sınıf öğrencilerimiz okul kurallarının dışında normal hayatta hepimizin ihtiyacı olan trafik kurallarını öğreniyorlar. Trafik kuralları her yaşta hepimiz için olmazsa olmazlardan bir tanesi. Eğer bir yaya olarak karşıdan karşıya geçmek için nasıl davranacağımızı bilemediğimiz takdirde kazaya davetiye çıkarmış oluruz. Aynı şekilde sürücü için de geçerli. Öğrencilerimiz bu yaşta trafik kurallarını öğrenerek geleceğe daha bilinçli nesiller bırakılmış oluyor. Ben 4'üncü sınıf öğretmenlerimize teşekkür ederim. Ayrıca okulumuz etrafında hiçbir yaya geçidi, okul geçidi levhalarının olmamasını öğrencilerimiz fark ederek, bir an evvel giderilmesi adına bize bir dilekçe sundular. Bu olumlu davranışlarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Bizde yetkililerle görüşerek çalışmaları başlatacağız." CİHAN
<< Önceki Haber Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER