CHP'li Akyıldız'dan hastanelerle ilgili soru önergesi


CHP Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta uygulanmaya çalışılan 'Hastanelerin Birleştirilmesi' projesini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sordu. Milletvekili Ali Akyıldız, soru önergesinde "Sivas Numune Hastanesi'nin yapılmasının asıl amacının mevcut sağlık sıkıntılarını hafifletmek olması gerekirken, neden eski Numune Hastanesi ve Devlet Hastanesi ile birleştirilip tek bir hastane yönetimi altında toplanması planlanmıştır?" sorusunu yöneltti.

Ali Akyıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yazılı olarak cevaplandırması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Sivas ilindeki kamu hastanelerinin birleştirilmesiyle ilgili yapılan çalışmalara ilişkin verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na 14 soru soran Ali Akyıldız şunları kaydetti:

"1- Yapımına Sivas Bölge Hastanesi olarak başlanan ardından Sivas Numune Hastanesi adı verilen bakanlığınıza bağlı hastanenizde neden kapsam değişikliğine gidilmiştir?

2- Sivas Numune Hastanesi'nin yapılmasının asıl amacının mevcut sağlık sıkıntılarını hafifletmek olması gerekirken, neden Eski Numune Hastanesi ve Devlet Hastanesi ile birleştirilip tek bir hastane yönetimi altında toplanması planlanmıştır?

3- Yeni Numune Hastanesi'nin yapımı ile ilgili bakanlığınız ve TOKİ arasında yapılan mutabakatın kapsamı nedir?

4- Yeni Numune Hastanesi'nin yapılması nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın TOKİ'ye olan borcunun devlet hastanesinin arazilerinin verilerek ödeneceği iddiaları doğru mudur? TOKİ'ye olan borç miktarı ve verilmesi gündemde olan hastane arazisinin maddi değeri ne kadardır?

5- Eski Numune Hastanesi arazisi ne olarak kullanılacaktır? Maddi değeri çok yüksek olan bu arazilerin TÜRGEV'e verileceği iddiaları doğru mudur?

6- Bakanlığınız tarafından Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne ve ilgili kurumlara gönderilen 95796091-433.03 sayı numaralı ve Sivas ili hastane birleştirilmesi konulu resmi yazınızdaki mevcut yatak sayıları; Eski Numune Hastanesi 524 yatak, Devlet Hastanesi 313 yatak, toplam yatak kapasitesi 837 iken birleştirildikten sonra Yeni Numune Hastanesi'nin yatak kapasitesinin 700 olarak tespit edilmesinin nedeni nedir?

7- Sivas'ta sağlık alanında zaten yeterince sıkıntılar yaşanırken, adeta Sivas'taki hastaların çevre illere gitmeye teşvik edilmesinin altında yatan bu anlaşılmaz uygulamanızın, Sivas'taki göçü daha da hızlandıracağı hususunu öngörüyor musunuz? Sivas halkının bu mağduriyetinin giderilmesi için mevcut bir çalışmanız var mıdır?

8- Yapılan bu birleştirme ile Anayasa'nın 56. maddesine göre; halkın sağlık hizmeti alma hakkı kısıtlanmamış mıdır?

9- Devlet Hastanesi ve Eski Numune Hastaneleri'nin birleştirilmesi yerine buralardaki eksikliklerin giderilerek Sivas halkına daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesini Sivas halkının hak etmediğini mi düşünüyorsunuz?

10- Sağlık alanında ciddi oranda kan kaybı yaşanmasına neden olacak birleştirme projesi, Sivas'ı yataklı tedavi hizmetlerinde çevre illere mahkûm etmeyecek midir?

11- Bu hastanelerden verimli hizmet alınamaması sonucu Sivas ne kadarlık bir kazançtan mahrum olacaktır?

12- Eski Numune Hastanesi'ndeki tarihi binaya yıkım kararı aldırabilmek için çürük raporu verileceği iddiaları doğru mudur?

13- Devlet Hastanesi'ne güçlendirme çalışması için 22 milyon lira, toplamda 50 milyon lira harcanmasına rağmen neden kapatılması düşünülmektedir? Kapatılması planlanmışsa neden bu kadar masraf yapılmıştır?

14- Sivas Devlet Hastanesi'nin yıkılarak yerine kaleye koridor açılacağı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Akyıldız'dan hastanelerle ilgili soru önergesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER