Okul inşaatı tamamlanamadı, öğrenciler perişan oldu

Okul inşaatı tamamlanamadı, öğrenciler perişan oldu

Malatya'da inşaatı şubat ayında tamamlanması planlandığı halde bitirilemeyen okula kayıtlı öğrenciler, öğrenimlerini bin 200 metre uzaklıktaki başka bir okulda sürdürüyor. Veliler, yetkililerin çözüm bulmalarını bekliyor.

Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi'nde inşaatı 7 Şubat'ta tamamlanması planlanan Mustafa Avni Cüre İlkokulu, müteahhitle yaşanan sorunlar nedeniyle bitirilemedi. Son alarak 2015-2016 eğitim sezonunun ilk döneminde faaliyete geçeceği belirtilen okul, yüzde 95 düzeyindeki inşaatı tamamlanmadığı için açılamadı. Okulda öğrenim görmeyi umut eden öğrenciler, evlerine en yakın okul olan bin 200 metre uzaklıktaki Cahide Nebioğlu İlkokulu'na gitmek zorunda kaldı. Sorunlarını yetkililere ileten veliler, çözüm bekliyor.

Velilerden Halil İbrahim Kırıkçı, ilkokul düzeyindeki 2 çocuğu olduğunu, yapımı tamamlanamadığı için Mustafa Avni Cüre İlkokulu yerine Cahide Nebioğlu İlkokulu'na göndermek zorunda kaldığını belirtti. İnşaatı bir türlü tamamlanamayan 16 derslikli okulun evlerine 300 metre uzaklıkta olduğunu anlatan Kırıkçı, diğer okulun ise yaklaşık 1 kilometre uzakta olduğunu ifade etti. Çocuklarından birinin öğleden önce, diğerinin ise öğleden sonra okula gittiğini ifade eden Kırıkçı, "Yanı başımızdaki okul geçtiğimiz yıl yarıyıl tatilinin ardından açılacaktı. Ancak duyduğumuz kadarıyla müteahhit ile yaşanan sorunlar nedeniyle açılmadı. Okul inşaatının yüzde 95'i tamamlanmış. Ancak yaklaşık 9 aydır okul inşaatında bir çalışma yapılmamaktadır. Bu nedenle okul inşaatı tamamlanıp teslim edilmediğinden dolayı 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında açılmamıştır. Veliler olarak şaşkın bir şekilde ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kaldı ki o bölgeye en yakın okulumuz yaklaşık bin 200 metre uzaklıkta. İlkokul birinci sınıfa gidecek bir öğrenci bu yolu tek başına gelmesi imkansız gibi. Servisle getirecek olsalar birçok ailenin maddi imkanları elvermiyor. 11 bin nüfuslu olan mahallede bir tek orta okulumuz var. Cahide Nebioğlu okulumuz geçici olarak tekrar ikili eğitim veriyor. Sınıflar çok kalabalık." şeklinde konuştu. Sorunu yetkililere iletmelerine rağmen halen çözüm bulunmadığını vurgulayan Kırıkçı, okulun bir an önce açılması için ilgilileri göreve davet etti. CİHAN
<< Önceki Haber Okul inşaatı tamamlanamadı, öğrenciler perişan oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER