"Gaziantep IŞİD teröristlerinden temizlenmeli"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Akif Ekici, "Bu şehir de ülkemiz de bir an önce IŞİD teröristlerinden, hücre evlerinden, mühimmat depolarından temizlenmeli." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdüren Ekici, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gaziantep'in bugüne kadar sanayisi, üretimi, çalışkanlığı, kültürü ve mutfağıyla gündemde yer aldığını anımsatan Ekici, "Son günlerde IŞİD terör örgütüyle anılması şehrimizin imajına zarar veriyor. Gazianteplileri de tedirgin ediyor. Bir ülke, bir şehir terör ile anılmaya başladığında güvenlik duygusu ve huzuru kalmadığı gibi, turizmi, sanayisi, üretimi ve ekonomisi de zarar görür, dışarı açılamaz, yalnızlaşır. Dolayısıyla bu şehir de ülkemiz de bir an önce IŞİD teröristlerinden, hücre evlerinden, mühimmat depolarından temizlenmeli. Gaziantep'i bu duruma getirenler de hesap vermeli." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların akşam eve dönme kaygısı taşıdığını vurgulayan Ekici, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu sadece Gaziantep'in değil diğer sınır illerinin ve tüm Türkiye'nin sorunu. Bu sorunun bu noktaya gelmesinde AKP'nin açık kapı politikasının, Suriye'deki muhaliflere desteğinin, sınırlarımızı kevgire döndürmesinin, istihbarat zafiyetinin payı var. Türkiye'de önceliğin bu konuya verilmesi, barış ve huzur ortamının sağlanması gerekir. Hal böyleyken, halk can ve mal güvenliğinden endişe ederken Başbakan eş bulma vaadinde bulunuyor. Vatandaşlar bu ciddiyetsizliğe gereken cevabı 1 Kasım'da sandıkta vermeliler. Ülkemize barışı, refahı, huzuru getirecek tek partinin CHP olduğunu bilmeliler." CİHAN
<< Önceki Haber "Gaziantep IŞİD teröristlerinden temizlenmeli" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER