Okurlar en çok diyet ve evlilik kitaplarına ilgi gösteriyor


Türkiye'nin önde gelen kitapevlerinden NT, okurların en çok başvurduğu yazarların Prof. Dr. Canan Karatay ve Sema Maraşlı olduğunu açıkladı. NT Kitap Kategori Müdürü Yılmaz Şimşek, "Satış rakamlarımıza göre okurların en çok tercih ettikleri başvuru kitaplarının aile ve sağlık başlıkları altında yazılanlar olduğunu görüyoruz. NT'nin satış rakamlarına göre evlilikle ilgili kitaplarda Sema Maraşlı, sağlıkla ilgili kitaplarda ise Prof. Dr. Canan Karatay isimleri öne çıkıyor." dedi.

Bahar ve yaz aylarıyla beraber evliliklerin artmasının aile ve evlilik kitaplarının satışını da artırdığını dile getiren Şimşek, "Gençler birlikte yaşamanın getirdiği güzelliklerin yanı sıra zorlukların da üstesinden gelebilmek için evlilik hayatına yönelik kitapları tercih ediyor. Okurların evlilik üzerine yazılmış kitaplarda en çok tercih ettikleri yazar Sema Maraşlı.
Evlilik kitaplarından sonra ilgiyi en çok annelik, bebek bakımı ve çocuk eğitimine yönelik kitaplar görüyor. İlkbahar ve yaz aylarında bebek bakımına yönelik kitaplara daha fazla ilgi görülürken sonbahar ve kış aylarında annelik ve hamilelik hakkında yazılmış kitapların satışında artış yaşanıyor." şeklinde konuştu.

Şimşek, "Kış ve ilkbahar aylarında sağlık kitaplarına ilgi artarken yazın sağlık kitaplarına olan ilgi azalıyor. Sağlık kitaplarından en çok ilgi gören diyet kitapları olurken 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da Prof. Dr. Canan Karatay'ın kitapları en çok satılan kitaplar arasında yer alıyor. Sağlık kitaplarında en çok beslenme ve diyetle ilgili kitaplara ilgi gösteren okurların beslenme ve diyet kitaplarından sonra en çok tercih ettikleri son yıllarda çokça konuşulan helal gıdalar üzerine yazılmış olanlar." bilgisini verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Okurlar en çok diyet ve evlilik kitaplarına ilgi gösteriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER