Olağanüstü hal, Brüksel'i 185 milyon Euro zarara uğrattı


Paris saldırılarından hemen sonra alınan önlemler Brüksel'i ciddi ekonomik zarara uğradı. Yetkililer Brüksel'e tekrar turist çekmek için yeni kampanyalar hazırlıyorlar.

Belçika İşadamları Birliği'nin (VBO) araştırmasına göre Brüksel şehri terör tehdidinden dolayı 185 milyon Euro zarara uğradı. Brüksel'in meşhur Le Grande Cafe mekanı ise yüzde 40 zarara uğradığını açıklarken, otellerin doluluk oranında da ciddi azalma olduğu ifade edildi.

2014 yılında Brüksel'de otellerin doluluk oranı ortalama 73 olurken, 2015 yılında ise bu oran yüzde 55'e düştü. En çok kaybın Brüksel'deki olağanüstü hal yaşandığını belirten uzmanlar bir haftada sadece 62 milyon Euro kayıp olduğunu ifade etti. Uluslararası medyanın da Paris saldırılarının ardından teröristlerin Brüksel bağlantılı olmasını yansıtmasıyla birlikte bazı insanların Brüksel'i ziyaret etmekten vazgeçtiği kaydedildi.

İmaj zararından dolayı Brüksel yönetimi yeni bir kampanya başlatarak şehre tekrar turist çekme ve zararı kapatma hazırlığında. CİHAN
<< Önceki Haber Olağanüstü hal, Brüksel'i 185 milyon Euro zarara uğrattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER