"Ölü sezonda 45 bin turizm çalışanı açıkta kalıyor"



Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar, aktif turizm sezonunun sona ermesiyle bölgede 45 bin turizm çalışanının işsiz kalacağını bildirdi. Akar, Manavgat ekonomisinin 3 T'den oluştuğunu bunların turizm, tarım ve ticaret olduğunu söyledi.

Bu sezon turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların tarım ve ticaret sektörünü de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Akar, bölgede ekonomik canlılık oluşmasında ticaretinde tarımında turizme bağlı olduğunun altını çizdi. Üç sektöründe 250 bin yatak kapasiteli Manavgat'ta koordineli şeklinde varlığını sürdürmede turizm devlet tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Akar, "Şu anda Manavgat'ta 8 bin 088 adet sigorta iş yerimiz ve bu iş yerlerinde de 94 bin SSK'lı çalışanımız var. Kış geldiği zaman bu sigortalı elemanların 45 bini işsiz kalmaktadır. Bu işsizliğin hem ekonomik hem de sosyal anlamda Manavgat'ımıza olumsuz yansımaları olmaktadır. Bu işsizliği azaltmak amacıyla turizmcilerin "ölü sezon'"olarak tabir ettiği kış aylarında iş adamlarımıza ve esnafımıza SGK desteği verilmesini SSK işveren hissesini devletimizin karşılamasını talep ediyoruz. Bu gerçekleşir ise iş adamlarımız istihdama daha fazla katkı verecektir." diye konuştu.

Turizmci meslek örgütleri ve devletin sezonluk geçici bir iş çerçevesinden çıkarıp turizmi yılın 12 ayına yayılmasını sağlamak için alternatif turizm kolları yatırımlarına öncelik vermesi gerektiğini dile getiren Akar, kışın bölgede konaklama tesislerinin açık kalması için golf, sağlık, spor, futbol, kongre ve av turizmine yönelik çalışmaların ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Manavgat'ta turizm fakültesinin açılmasıyla turizm çeşitliliği bakımından bölgenin dünyada model olacağının altını çizen Akar, kısa sürede Akdeniz Üniversitesi'nden ayrı Manavgat'ın kendi müstakil üniversitesini kurarak öğrenci potansiyelini 15 bine çıkarmasını hedeflediklerini ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber "Ölü sezonda 45 bin turizm çalışanı açıkta kalıyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER