Ömer Şahin: AKP/SP ile CHP/Vatan Partisi, MHP/BBP seçim işbirliği yapacaklar mı?

Ömer Şahin: AKP/SP ile CHP/Vatan Partisi, MHP/BBP seçim işbirliği yapacaklar mı?

1 Kasım sonrası partide bir kopuş, yarılma olur mu? Ya da Abdullah Gül odaklı bir hareketlenme beklenebilir mi? Dikensiz gül bahçesi isteyen Erdoğan’ın ‘arıza’ çıkarabilecek isimlere yer vermeyerek partiyi sağlama alacağını söylüyor Sencer. Abdullah Gül’ün mücadeleci değil ‘garantici’ olduğunu yineliyor. Buna karşın halen potansiyeli en yüksek ismin Gül olduğunu vurguluyor. Gül’ün herhangi bir yerden seçime girse bile yüzde 10’u aşacağını iddia ediyor.

AK Parti /Saadet ile CHP/Vatan Partisi, MHP/BBP  seçim işbirliği yapacaklar mı? Size son durumu aktarayım…
SP ile ittifaka Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan daha istekli.
Recai Kutan'ın 'Abi'liğinde yapılan görüşmelerde her iki taraf sayıya takıldı. AK Parti 5'i garanti maksimum 8 milletvekilliği önerdi. SP ise 14'ü kesin seçilecek sıradan 20 civarında kontenjan istiyor.
Perşembe gününe kadar sonuç alınması bekleniyor. İhtimal ‘yarı yarıya' görünüyor. Bu arada AK Parti DP ile de temasa geçti.
DP, CHP ve MHP'nin de ilgi alanında. MHP ile BBP arasında seçim işbirliğinin lafı var ama henüz sahaya yansıyan bir şey yok.
Kemal Kılıçdaroğlu-Doğu Perinçek görüşmesi CHP/Vatan Partisi seçim işbirliğini gündeme taşısa da gerçekleşmesi zor. Perinçek İP'ni Vatan Partisi'ne dönüştürdü ama beklediği rüzgârı yakalayamadı. 'Milliyetçi' ve 'halkçı' kanadın iki temsilcisi olarak partiye katılan eski bakanlar Yaşar Okuyan ile Tayfun İçli de sessiz sedasız istifa ettiler.

<< Önceki Haber Ömer Şahin: AKP/SP ile CHP/Vatan Partisi, MHP/BBP seçim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER