Ömer Şahin: Olaydan sonra ‘Devletten iş almayacağım, çocuklarıma haram lokma yedirmeyeceğim’ dedi

Ömer Şahin: Olaydan sonra ‘Devletten iş almayacağım, çocuklarıma haram lokma yedirmeyeceğim’ dedi

(...)

İnsan böyle bir durumda sükûnetini nasıl muhafaza edebilir? Melek İpek, “Bunu yaptıranlar düşmanım değil” deme nezaketini gösteriyordu ama bir nokta var ki ona çok dokunmuştu.
Sabah’ın erken saati eve gelen polis içerde kimse olmadığı halde çilingirle kapıyı açıp girmişti. Ve o aramayla ilgili bir detay Melek İpek’i isyan ettiriyor. Evde çocukların odasına girip çekmeceler aranıyor ve çekimi erkek polis yapıyor. Haklı olarak öfkeleniyor.
Bunu anlatırken şu sözler döküldü Melek Hanım’ın ağzından: “O andan sonra her şey bitti. Bu haksızlığı yapanlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğim. Bize bunu yaptılar ya artık ne yapsalar eskisi gibi olmaz. ‘Allah’ım bizi sabredenlerden eyle’ diye dua ettim.”
Kamuoyu fazla bilmez ama 1970’li yıllarda çocukların efsanesi olan  ‘Cin Ali’ karakteri vardı. İşte fenomen olan o karakterin isim babası olan Ali İpek, Melek Hanım’ın rahmetli eşidir. Melek Hanım, eşiyle ilgili bir anısını da anlattı: “Ali Bey iyi bir işadamıydı. Akın 1 yaşında iken bayram alışverişine gittik. Orada yaşadığı bir olaydan sonra ‘devleten iş almayacağım, çocuklarıma haram lokma yedirmeyeceğim’ deyişini unutamam.”

(...)

<< Önceki Haber Ömer Şahin: Olaydan sonra ‘Devletten iş almayacağım,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER