Operasyonlarda 19 terörist etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı, 17 Ocak'ta yapılan operasyonlarda 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre 17 Ocak'ta;
Şırnak Cizre'de 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 337 oldu. Ayrıca 17 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 118 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 64 av tüfeği fişeği, bir keskin nişancı tüfeği dürbünü, bir tabanca, bir dizüstü bilgisayar, çok miktarda tıbbi malzeme, iki cep telefonu, üç sim kartı ele geçirildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'taki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 136 oldu. Ayrıca 64 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Altı Kalaşnikof piyade tüfeği, 23 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1.452 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, üç bomba atar mühimmatı, bir roket atar mühimmatı, bir kasatura, bir dürbün, iki hücum yeleği, bir gaz maskesi ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Diyarbakır'daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 102 oldu. Ayrıca bir Biksi makineli tüfek, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 36 el bombası, 89 roketatar mühimmatı, 90 roketatar sevk fişeği, 86 boş şarjör, 1.380 Biksi makineli tüfek fişeği, 480 Kanas keskin nişancı tüfeği fişeği ve 880 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.

Hakkâri Şemdinli'de duyum üzerine yapılan aramada, araziye döşenmiş bir el yapımı patlayıcı tespit edildi ve yerinde imha edildi. Şemdinli'de ayrıca yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa Suruç'ta Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentte, terör örgütü IŞİD mensubu olduğu değerlendirilen bir, bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen beş şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan ve terör örgütü IŞİD mensubu olduğu değerlendirilen 10 şahıs (6'sı yabancı uyruklu) yakalanarak gözaltına alındı. CİHAN
<< Önceki Haber Operasyonlarda 19 terörist etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER