Orhan Pamuk: İktidar partisi kuvvetler ayrılığını yok ediyor


İSTANBUL (CİHAN)- Nobel Edebiyat Ödülü sahibi romancı Orhan Pamuk, Türkiye'de iktidar partisinin, seçimler yoluyla güç temerküzü ile ülkeyi kontrol altında tutma siyaseti güttüğünü söyledi.

Fransız haber ajansı (AFP) temsilcisi Philippe Alfroy'a konuşan Orhan Pamuk, hükümetin, demokrasiler için anahtar role sahip olan kuvvetler ayrılığını yok etmekte olduğunu belirtti. Pamuk, "Bu bakımdan Türkiye sadece seçime dayalı bir demokrasidir. Ama insan hakları ve ifade özgürlüğünün her gün daha fazla ihlal edildiği türden bir demokrasi." ifadelerini kullandı.

Sadece hükümetle mücadelede pozisyon almak değil, aynı zamanda insanların taleplerini de duymak istediğini belirten Pamuk, "Başı bir şekilde dertte olan ya da hükümetin kendileri için iyi şeyler yapmadığını hissedenler haklı olarak benden problemlerini dile getirmemi istiyor. Aldığım ödül işimi kolaylaştırmadı ama tabii ki tüm problemlerle uğraşmaktan da memnunum." dedi.

"KORKU İKLİMİNİ HİSSETTİM"

Her yıl bir sömestrı, öğretim görevlisi olarak New York'ta geçirdiğini ifade eden Orhan Pamuk, "Bu yıl (İstanbul'a) döndüğümde bir korku iklimini hissettim. İnsanlar fısıldayarak konuşuyordu." dedi.

Geçtiğimiz iki yılda Gezi isyanının yanı sıra cevabı verilemeyen yolsuzluk iddialarını ortaya çıktığını belirten Orhan Pamuk, "Bir bakıma, siyasal İslam'ın gizemi, yolsuzluk suçlamalarının inandırıcılık gücünden dolayı yok oldu." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Orhan Pamuk: İktidar partisi kuvvetler ayrılığını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER