Oscar Pistorius, 20 Ekim'de serbest bırakılıyor


Güney Afrika tahliye kurulu 'kusurlu cinayetten' suçlu bulunan Oscar Pistorius'un 20 Ekim'de hapishaneden çıkmasına ve ev hapsine alınmasına karar verdi. Pretoria'daki Kgosi Mampuru Hapishane'sinde bulunan Pistorius'un 21 Ağustos'da salıverilemesini Adalet Bakanı araya girerek son anda önlemişti.

Pistorius, kanunlar gereği aldığı 6 yıl cezanın 10 ayını içerde tamamladı. 2013 Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı tuvalette olduğı sırada hırsız zannederek kapının arkasından kurşunlayarak öldüren Pistorius'un duruşmalarını dünya medyası canlı vermişti.

Tahliye Kurulu'nun, Pistorius'un defalarca başvurusu üzerine sonunda kararını vermesi, ampute atlet ve ailesini sevince boğarken, sivil toplum kuruluşları ve bir çok vatandaş ev hapsini tepkiyle karşıladı. Tahliye Kurulu karar vermeden önce Steenkamp'ın ailesine 'ev hapsi' için danıştı.

Öte yandan savcılar, Pistorius'un ateş ederken hırsızı da öldürme ihtimali olduğundan Pistorius için 'kasıtlı cinayet' kararı çıkarmak için Yargıtay'a başvurmuşlardı. 3 Kasım'da Blooemfontein'de bulunan Yargıtay'da juri hakimleri Pistorius'u 'cinayet'ten suçlu bulurlarsa Olimpiyat atleti 15 yıl ceza alabilir.

Oscar Pistorius, hapisten çıkınca amcasının Pretoria'daki evinde kalacak. Olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet ünvanını alan altın Madalya sahibi Pistorius, 2 yıla yakın süren dava sürecinde mal varlıklarını satıp avukat masraflarını ödemişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Oscar Pistorius, 20 Ekim'de serbest bırakılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER