Oyunculuk atölyesini tamamlayan eğitimcilerden 'Kütüphane' filmi

Oyunculuk atölyesini tamamlayan eğitimcilerden 'Kütüphane' filmi

Mersin Sinema Derneği'nin (MERSİNEMA) düzenlediği 2. Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi tamamlandı. Atölyeye katılan çoğunluğu eğitimci ve öğrenci kursiyerler, 'Kütüphane' isimli bir kısa metraj film çekerek sinemaya ilk adımlarını atmış oldular.

Yaklaşık 150 aday arasından eleme yöntemiyle atölyeye kabul edilen 10 kişi, kamera önü oyunculuk alanında 6 hafta eğitim aldı. Final çalışması olarak kütüphanede geçen bir olayı filme alan kursiyerler, ortaya çıkardıkları sonuçla beğeni topladı.

Eğitimci ve öğrenci kursiyerler Mersin Sinema Derneği'nde yapılan film gösteriminde kendilerini ilk kez beyaz perdede izleme olanağı buldu. 'Temel Oyunculuk Teknikleri, Metin ve Karakter Analizi, Mimik ve Jest ve Kadraj Bilgisi' gibi konularda eğitim alan kursiyerler, kendilerine bu fırsatı tanıyan MERSİNEMA eğitmen ve yöneticilerine teşekkür etti.

Film gösteriminin ardından kursiyerlere katılım belgeleri verildi. Burada bir konuşma yapan MERSİNEMA Proje Koordinatörü Yasin Korkmaz, Mersin'de kamera önü oyunculuğa yoğun ilgi olduğunu belirtti. İkincisini düzenledikleri kursla sinemaya yeni isimler kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Korkmaz, önümüzdeki dönemde de çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Oyunculuk atölyesini tamamlayan eğitimcilerden 'Kütüphane'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER