PAB toplantılarına CHP'den iki kadın milletvekili katılıyor


Her yıl düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Genel Kurulu ve komite toplantıları, 18-21 Ekim 2015 arasında Cenevre'de yapılacak. Toplantıya Türkiye'yi temsilen, TBMM CHP Grubu adına Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok katılacak.

PAB buluşmaları parlamentolar arası diyaloğun ilerlemesi, toplumlar arası işbirliği ve barışın sağlanması, demokrasinin temsili amacıyla yapılıyor. Biraraya gelen ülke heyetlerinin çalışma alanları arasında barış ve silahsızlanma, insan hakları, kadınlara ve çocuklara uygulanan şiddet, sosyal ve ekonomik gelişmeler, çevre ve sürdürülebilir kalkınma, eğitim, siyasi ve hukuki meseleler, kadın hakları gibi konular yer alıyor. Bu yıl düzenlenen toplantı ise son dönemlerde insan hakları adına önemli bir problem alanı olarak gelişen uluslararası göç konusuna odaklanmış durumda. "Daha Adil, Akılcı ve İnsancıl Göç İçin Ahlâki ve Ekonomik Zorunluluklar" ana temasıyla düzenlenecek toplantı ve temaslarda, başta son dönemde Suriye'deki iç savaş sebebiyle ülkesini terketmek zorunda kalan göçmenler olmak üzere göç ve etkileri bütün yönleriyle mercek altına alacak.

PAB'ın bu yılki buluşması, Türkiye ve dünya gündemine yerleşen meselelerin insan hakları kapsamında değerlendirilmesi ve çözüm üretilmesi açısından da önemli bilgi alışverişlerine imkan sağlayacaktır. CHP'den konu hakkında yapılan açıklamada, göçün toplum, insan ve ekonomi boyutlarıyla ele alındığı ve parti programlarında da bulunan çalışmalarının devamlılığı açısından PAB temaslarına son derece önem verdikleri belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber PAB toplantılarına CHP'den iki kadın milletvekili katılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER