Pakistan'da el yapımı silah ve bıçak sergisine yoğun ilgi


Pakistan'ın başkenti İslamabad'da, el yapımı silah ve bıçak sergisi düzenlendi. Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, birbirinden şık silah ve bıçaklar meraklıları tarafından ilgiyle incelendi.

Sergide; tabanca, kırma tabanca, av tüfekleri, Şam bıçakları, hançer, kılıç ve aksesuarlar Pakistan halkının beğenisine sunuldu.

Ülke genelinde 60'ın üzerinde şirketin katıldığı sergide, yerel el yapımı silahlar tanıtılırken, havalı tüfekler, havalı tabancalar, ok ve yay gibi ithal silahlar da stantlarda yerini aldı.

Silahları görmeye gelen ve gayet heyecanlı olukları gözlenen Pakistanlılar, stantların önünde kuyruklar oluştururken, genci yaşlısı, erkeği kadını herkesin silahlar ile resim çektirdiği gözlendi.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep'te de silah sergisine katıldığını söyleyen bir şirket görevlisi ise sergide en değerli bıçağı kendisinin sattığını ve ücretinin 500 dolar olduğunu söyledi.

Sergiye sunulan bıçakların ve kılıçların üzerine işlenen gravürler dikkat çekerken, Pakistan'ın kendine has renklerinin ve süslerinin işlendiği tabancalar da ziyaretçiler tarafından tam not aldı.

Pakistan yapımı silah ve bıçakların gösterildiği sergide, bıçak, kılıç ve hançerlerin satışı yapılırken, tabanca ve tüfek gibi silahların satışı yapılmıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan'da el yapımı silah ve bıçak sergisine yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER